Dom sv. Jožefa pripravil kresovanje ob dnevu državnosti

25. 06. 2018 11:38

Na predvečer dneva državnosti je Dom sv. Jožefa poskrbel za kresovanje, s čimer so se poklonili rojstnemu dnevu samostojne Slovenije. Ob tej priložnosti so se spomnili pomena dogodkov izpred sedemindvajsetih let na današnji čas, v neformalnem delu pa so poskrbeli tudi za zabavo za obiskovalce.

Kres je pritegnil veliko zanimanja.
Kres je pritegnil veliko zanimanja.

Dogajanje se je začelo ob 18.30 s sveto mašo za domovino, ki ji je sledilo ljudsko rajanje z ansamblom Murni. Pred Domom sv. Jožefa je tako pokalo po šivih, saj je raznoliko dogajanje pritegnilo številne obiskovalce.

Ob 21. uri pa je sledil pozdrav domovine, pri čemer je zbrane nagovoril slavnostni govornik, prof. Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center. Dogajanje ob počastitvi dneva državnosti pa so prav tako stkali tudi godba na pihala s Svetine, Župnijski zbor, dekliška skupina Jožefinke, Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef in Fantje z Jožefovega hriba.

Ko je padel mrak, pa je dogajanje doseglo vrhunec s kresom, ki je pritegnil veliko pozornosti, rajanje pa se je tako nadaljevalo še dolgo v noč.

20180624_173102

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,791 seconds.