Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje obeležilo 50-letnico delovanja

18. 10. 2013 13:09

Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov (DMSBZT) Celje je v sredo, 16. 10. 2013, v Narodnem domu, proslavilo 50-letnico društva. Dogodek je zaznamoval bogat kulturni program ter podelitev zahval dosedanjim predsednicam društva.

Zahvale so prejele nekdanje predsednice Marija Deželak (1963 – 1968), Viktorija Rehar (1969 – 1973 in 1981 – 1982), Fanika Šuc (1974 – 1976), Ljudmila Markovič (1977 – 1980), Olga Nezman (1982 – 1988 in 1990 – 1996), Alenka Božinović (1989 – 1990) in Marjana Vengušt (1996 – 2012).

Zbrane je na proslavi nagovorila Tomica Kordiš, predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov, Celje in nakazala smernice dela društva v prihodnje. V svojem govoru je med drugim izpostavila: »Angažiranost članov društva se kaže na vseh področjih delovanja, na individualni ravni, v lokalnih skupnostih, na občinski in državni ravni. S svojim znanjem in dejanji smo prispevali k razvoju zdravstvene nege, ki vodi v nadaljnjo strokovno rast. S tem se nadaljuje osnovno poslanstvo našega poklica in s tem smo dokazali, da znamo in zmoremo delati dobro, strokovno, po vseh normativih, ki jih zapoveduje stroka, predvsem pa, da vse to delamo tudi z odprtim srcem in z velikim posluhom za ljudi, ki nas potrebujejo.«

Ob prazniku jim je čestitala Darinka Klemenc, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Izpostavila prepoznavnost društva: »Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje je prepoznavno v slovenskem prostoru zdravstvene in babiške nege, enako kot drugih deset regijskih društev, ki sestavljajo jedro naše krovne organizacije Zbornice – Zveze. Velika bera aktivnosti, dogodkov in bogatih strokovnih vsebin, ki jim ni manjkalo izvirnih pristopov, se je nabralo v teh letih in desetletjih in bodo s ponosom zapisani v arhivih, na fotografijah …« Društvu je čestital in zaželel še veliko uspešnih let delovanja tudi župan Občine Laško Franc Zdolšek.

Vizija DMSBZT Celje je, da bi v prihodnosti povezali in razširili svoje delovanje, vključili nove člane, poskrbeli in spodbujali permanentno učenje, organizirali vedno boljše projekte, ne samo na področju izobraževanja in usposabljanja, pač pa tudi druženja, krepili medsebojne odnose in pripadnost stroki. Vse bolj pomembna naloga društva je tudi povezovanje in razširjanje delovanja z drugimi strokami v smislu vseživljenjskega učenja.

Ob častitljivi obletnici društva so izdali prvi zbornik DMSBZT Celje. Za nastanek zbornika gre zasluga Zdenki Salobir in Mateju Korenu ter Srednji zdravstveni šoli Celje.

Vir: Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje

Foto: Marijana Novak

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
192 queries in 1,514 seconds.