Državna cesta v Šmarjeti v novi fazi rekonstrukcije

09. 05. 2020 12:19

Že od druge polovice lanskega avgusta je v teku rekonstrukcija približno kilometer dolgega odseka državne ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo.

Podjetje KIT-AK, gradnje d. o. o, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo izbralo za izvajalca del, je sredi tedna začelo z asfaltiranjem veznega in nosilnega sloja ceste v dolžini 450 metrov, medtem ko bo z asfaltiranjem ostalih 550 metrov ceste in priključnih cest začelo 25. maja.

krozisce_smarjeta_2020_maj2V ponedeljek 11. maja se bo začela druga faza izgradnje krožišča, v prvi polovici junija pa izvajalec namerava asfaltirati obojestranski pločnik in kolesarsko stezo ter na celotni odsek rekonstruirane ceste položiti fini asfalt.

Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., je obnovilo kanalizacijo in vodovod. Telemach je položil novo telekomunikacijsko omrežje. Vgrajene so že tudi zaščitne cevi za omrežje Telekoma. Postavitev drogov ceste razsvetljave in namestitev luči je predvidena konec meseca maja.

Večina del bo zaključena v juniju. Mestna občina Celje je za rekonstrukcijo ceste, ki bo stala okoli 2,2 milijona evrov, iz občinskega proračuna prispevala 30 % potrebnega denarja. Financirala je izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so bila potrebna za izgradnjo pločnika, je pred leti prispevala polovico potrebnega denarja.

*foto: MOC

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 5,373 seconds.