Eko mini golf na Golteh – najvišje ležeči v Evropi in prvo eko igrišče v Sloveniji

05. 07. 2016 13:48

mini_golf_2Gorsko turistični center Golte je leta 2010 z odprtjem novega hotela, ki je grajen po smernicah eko hotela, nadaljeval usmeritev z razvojem novih ”zelenih” turističnih produktov. Golte so tudi razglašene za krajinski park in so del območja Natura 2000, kjer veljajo visoki standardi ohranjanja okolja.

Za letošnjo poletno sezono so oblikovali nov produkt, ki bo zaradi unikatnosti še dodatno obogatil ponudbo na Golteh. Marljiva ekipa podjetja Golte je staknila glave in zasnovala in izdelala prvo EKO MINI GOLF igrišče v Sloveniji. Igrišče se nahaja na nadmorski višini 1530 metrov, pri koči Trije ploti, ob akomulacijskem jezeru na vrhu smučišča Golte. Zagotovo velja, da gre za najvišje ležeče mini golf igrišče v Evropi.

Igrišče je v celoti izgrajeno iz naravnih materalov. Uporabljene so bile drevesene sušice, veje in korenine. Igralna palica in žogica so ravno tako narejene iz lesa. Golf igrišče sestavlja 7 atraktivnih igralnih polj, kjer je potrebno tudi nekaj spretnosti kako spraviti žogico do cilja. Igrišče obratuje v juliju in avgustu vse dni v tednu, v septembru obratuje ob vikendih.

mini_golf_3

V vročih poletnih dneh bo skok na Golte zagotovo še toliko bolj atraktivno, saj je temperatura v hribih tudi do 10 stopinj nižja. Na Golteh se boste lahko tudi ohladili na gorski plaži ob akomulacijskem jezeru in uživali v pogledu na Kamniško Savinjske Alpe. Dostop do igrišča je mogoče igrišča je dostop mogoč tudi s sedežnico (do 20.8.2016) ali z gorskim  kolesom.

Za igranje mini golfa boste plačali 5 €, na voljo tudi družinske karte

Cena igranja mini golfa znaša 5 € za odrasle in 3 € za otroke. Na voljo je tudi družinska karta, ki stane 12 € in velja za igranje dveh odraslih in neomejenega števila otrok iste družine.

Golte obiskovalcem nudijo tudi atraktivni 200 metrski sput po zip-linu, plezanje na 12 metrov visoki plezalni steni, mrežo urejenih gorsko kolesarskih poti, atraktivne in tematske planinske poti, ter najvišje ležeči Alpski vrt, z več kot 100 raznolikih primerkov alpskega rastlinstva.

mini_golf

Na Golte lahko obiskovalci pridejo po atraktivni panoramski cesti, ki je primerna za motoriste, osebne avtomobila in avtobuse. Doživetje je ravnotako vožnja z najdaljšo nihalko v Sloveniji, ki vas v samo  minutah popelje v osrčje krajinskega parka. Posebnost vožnje z nihalko na Golte je tudi, da te pripelje neposredno v hotelsko zgradbo, kar je edinstveni primer v Evropi.

Dodatne informacije o ponudbi Golte najdete na www.golte.si ali pokličite 03 839 11 00.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 2,303 seconds.