Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra pripravlja pester poletni program

07. 07. 2020 11:24

Mesec marec in april sta dodobra spremenila tekoče in ustaljeno delo v Celjskem mladinskem centru, a vendar se je vodstvo odločilo, da bodo nekatere dogodke, ki so se vsakoletno odvijali meseca maja v okviru Tedna Evrope, kljub temu izpeljali.

Celjski mladinski center (v nadaljevanju MCC) je tako, kot mnoge druge organizacije, del svojih aktivnosti preselil na splet. Prav zaradi preventivnih ukrepov širjenja okužb virusa, so se odločili, da bodo vsakoletni dogodek Tržnica »Od vil do vilic« letošnje leto izpeljali virtualno. Organizator dogodka Europe Direct Savinjska (EDS), ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je k sodelovanju povabil kopico lokalnih kmetovalcev in pridelovalcev v Savinjski regiji, ki bodo v seriji petih epizod predstavili svojo dejavnost in proizvode. V tednu od 13. julija dalje, bodo na spletnem dogodku vsak dan ob 11.00 uri, premierno objavili eno epizodo, kjer bodo predstavili 2 kmetovalca in se z njima sprehodili po njunih kmetijah. Namen samega projekta je promocija kmetijstva in razvoja podeželja ter promocija slovenskih izdelkov.

Da pa ne bo dobrote kmetovalcev moč videti le virtualno, bodo vaše brbončice lahko okušale evropska vina in sire na letnem vrtu MCC Kavarne. Na Informacijski točki Evropske unije EDS, bodo tudi letos organizirali Degustacijski večer: evropska vina in siri. Dogodek se bo odvijal v petek, 10. julija ob 20.00 uri. Takrat vas bo sommelier popeljal na pot okušanja vrhunskih evropskih vin. Razumljeno je, da je vinska kultura pomemben del splošne kulture vsake države, skozi katero prepoznamo specifične karakteristike okolja, kjer je bilo vino proizvedeno, k vsakemu dobremu vinu pa seveda spada tudi odličen okus izbranega sira. Za vse, ki si želijo spoznati kulturo vina in sira, vas zaradi omejitve števila mest vabimo, da se na dogodek predhodno prijavite na elektronski naslov europe.direct@mc-celje.si.

V mesecu juniju so v Celjskem mladinskem centru izpeljali tudi prvi, tako imenovani stream špil v živo. Nastop benda, ki je igral v prostorih MCC Kavarne, je bilo moč spremljati le zunaj, kjer so uredili prenos na platnu. Da pa je bila izkušnja obiska še bolj avtentična, so poskrbeli za zvok zunaj kavarne. Ker je bil odziv izjemno pozitiven, so se odločili, da bodo v mesecih juliju in avgustu na podoben način izvedli Filmski teden Evrope – pod zvezdami. V okviru projekta, ki ga omogoča EDS, bodo v atriju MCC-ja brezplačno predvajali serijo evropskih filmov, ki jih sofinancira program MEDIA. Prvi film, Posebni (Hors Normes), se bo predvajal 21. julija ob 20.00 uri. Drugi film, Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you), se bo predvajal 28. julija ob 20.00 uri. Tretji film, Izdajalec (Il Traditore), pa se bo predvajal 4. avgusta ob 20.00 uri. V primeru dežja, bo dogodek potekal v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Celjski mladinski center in Europe Direct Savinjska vas vabita, da se pridružite kateremu izmed dogodkov ali pa da, v udobju domačega naslonjala, obiščete kmetije Savinjske regije.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,571 seconds.