Festival prostovoljstva 2018 v Celjskem mladinskem centru (foto, video)

22. 04. 2018 17:35
Festival prostovoljstva 2018
Festival prostovoljstva 2018

V petek dopoldne je v Celjskem mladinskem centru potekal Festival prostovoljstva, ki je že trinajstič zapored knežje mesto uvrstilo v osrčje prostovoljstva. Dogodek vsako leto poteka pod okriljem Informacijske točke Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje.

Festival prostovoljstva vsako leto izpostavlja pomen dobrodelnih dejanj v lokalnem okolju, kar pa se odraža tudi širše. Na dogodku so razglasili Naj prostovoljce leta 2017 v petih starostnih kategorijah in podelili priznanja za udejstvovanje v preteklem letu vsem prostovoljcem, ki so bili prijavljeni na natečaj. Na ta način se jim lahko zahvalijo za njihov prispevek k lepšemu in bolj kvalitetnemu življenju v družbi.

Prostovoljci so močan steber v naši družbi

Festival je otvorila pevka Anabel s svojim pevskim prvencem Ob kavi. Zbrane je nagovorila tudi mag. Darja Turk, podžupanja Mestne občine Celje, ki je izpostavila pomembnost prostovoljstva in se zahvalila vsem posameznikom, ki lastnoročno skrbijo za lepše življenje v skupnosti. Pomoč sočloveku je namreč vezni člen družbe, ki temelji na enakosti, pomoči sočloveku in sodelovanju. Tudi Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra, je izpostavila pomen prostovoljstva v skupnosti in izrazila zadovoljstvo, da je lahko tudi Celjski mladinski center del projekta.

Festival prostovoljstva postregel z bogatim kulturnim programom 

Sodelujoča društva so poskrbela tudi za bogat kulturni program društev, organizacij ter šol s Celjskega. Tako so se na odru z več točkami predstavili: Srednja zdravstvena šola Celje, ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje ter Društvo gluhih in naglušnih Celje.

Istočasno s programom so se na stojnicah predstavljale naslednje organizacije: Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska, Rdeči križ – območno združenje Celje, Društvo proti mučenju živali Celje, ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Socio – večgeneracijski center, Zveza Sonček Celje, Gimnazija Celje – Center in Društvo tabornikov rod II. grupe odredov Celje. Svojo stojnico je imela tudi Stiparna Oblaček, ki je obiskovalce navduševala z demonstracijo risanja, katero je izvedel stripar Denis Polanc.

Tudi med mladimi je veliko posameznikov, ki s svojim prostovoljnim delom bogatijo življenje v lokalni skupnosti.
Tudi med mladimi je veliko posameznikov, ki s svojim prostovoljnim delom bogatijo življenje v lokalni skupnosti.

Izmed vseh prijav, ki so prispele na letošnji natečaj za Naj prostovoljca 2017, je štiričlanska komisija izbrala naslednjih 7 Naj prostovoljcev, razporejenih po starostnih kategorijah:

  •     I. kategorija (od 12 do 15 let): Aljaž Mavrič – prostovoljec Prostovoljnega gasilskega društva Zagrad – Pečovnik
  •     II. kategorija (od 16 do 19 let): Sara Vrečko – dijakinja Gimnazije Celje – Center 
  •     III. kategorija (od 20 do 29 let): Medeja Mahnič – prostovoljka Zveze Sonček Celje in Celjskega mladinskega centra
  •     IV. kategorija (od 30 do 60 let): Matej Lednik – ustanovitelj in aktivni sodelavec Zavoda VOZIM ter Marija Železnik – prostovoljka Prostovoljnega gasilskega društva Frankolovo
  •     V. kategorija (nad 60 let): Neža Timer – prostovoljka Društva klic upanja in Marta Aman – prostovoljka Medgeneracijskega društva za samopomoč Savinja

Prostovoljci so bili tako nagrajeni za svoje delo v lokalni skupnosti, organizatorji pa so priložnost izkoristili za vabilo na Festival prostovoljstva 2019. Mestna občina Celje  in Celjski mladinski center bosta namreč nadaljevala s svojim poslanstvom izpostavljanja in nagrajevanja prostovoljstva.

Nekaj utrinkov s Festivala prostovoljstva 2018 si lahko ogledate še v spodnji fotogaleriji.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
247 queries in 2,433 seconds.