Festival prostovoljstva v MC Celje 2017 (foto, video)

25. 04. 2017 00:20

V petek dopoldne je v atriju Celjskega mladinskega centra potekal 12. Festival prostovoljstva. Ob tej priložnosti so nagradili Naj prostovoljce leta 2016 v petih starostnih kategorijah in podelili priznanja vsem prostovoljcem, ki so bili prijavljeni na natečaj. 

Festival prostovoljstva postregel z bogatim spremljevalnim programom 

Festival prostovoljstva vsako leto popestri društvo Sožitje.
Festival prostovoljstva vsako leto popestri društvo Sožitje.

Natečaj za naj prostovoljca 2016 so tudi letos izvedli med prostovoljci Mestne občine Celje. S festivalom so se želeli zahvaliti vsem prostovoljcem in organizacijam, ki se s tem ukvarjajo, hkrati pa osveščati širšo javnost o aktivnostih, ki jih le-ti izvajajo.

Prireditev, ki jo je povezoval moderator Milan Ninić, letošnji dobitnik bronastega celjskega grba in prostovoljec, se je začela z otvoritvenim nagovorom, po katerem se je društvo Sožitje predstavilo s plesno točko skupine Iskrice. Sledila sta pozdravna govora direktorice Celjskega mladinskega centra Tine Rosina Košir in župana Mestne občine Celje Bojana Šrota, ki je bil tudi častni govornik na prireditvi. Oba govorca sta poudarila pomembnost prostovoljstva in pohvalila aktivnost prostovoljcev na lokalni ravni. Vsekakor pa je prostovoljstvo dejavnost, ki je pomembna globalno. 

V nadaljevanju je sledilo podeljevanje nagrad in priznanj, ki ga je spremljal bogat kulturni program. Tako so se na odru zvrstili Društvo gluhih in naglušnih Celje, Srednja zdravstvena šola Celje in Društvo tabornikov rod II. Grupe odredov Celje. Prireditev se je sklenila z nastopom glasbene skupine The Outsiders iz Gimnazije Celje – Center.

festival-prostovoljstva-2017-56Istočasno s programom, so se na stojnicah predstavljala naslednja društva: Srednja zdravstvena šola Celje, Društvo Enostavno pomagam, Društvo tabornikov rod II. Grupe odredov Celje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Zveza Sonček Celje, Slovensko društvo Hospic in Socio – večgeneracijski center. Svojo stojnico je imel tudi Celjski mladinski center z Informacijsko točko Europe direct Savinjska, kjer so lahko obiskovalci in nastopajoči dobili topel čaj.

Festival prostovoljstva vsako leto prepozna Naj prostovoljce

Na letošnjem Festivalu prostovoljstva je bilo nagrajenih šest prostovoljcev v različnih starostnih kategorijah:

Od 12 do 15 let: Fazli Gashi – dijak 1. letnika Srednje zdravstvene šole v Celju

Od 16 do 19 let: Klementina Krulec – dijakinja Gimnazije Celje-Center

Od 20 do 29 let: Nejc Starlovnik – tabornik Roda II. Grupe odredov Celje

Od 30 do 60 let: Jerneja Mastnak – prostovoljka Humanitarnega društva Enostavno pomagam in Franc Gaberšek – prostovoljni gasilec

Nad 60 let: Emilija Lončarič – prostovoljka Medgeneracijskega društva za samopomoč Savinja

Pozitivna energija ob toliko toplih besedah in velikodušnih dejanjih je pregnala tudi slabo vreme. Obiskovalci Festivala prostovoljstva so lahko uživali ob pestrem programu Festivala prostovoljstva in se skupaj zabavali v atriju Celjskega mladinskega centra. Kako je bilo, si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”533″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]tulip-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,739 seconds.