Finančni načrt Splošne bolnišnice Celje sprejet


rp_bolnisnica-celje2.jpgSvet zavoda Splošne bolnišnice Celje je sprejel finančni načrt. Zapleti okrog tega naj bi bil sicer eden izmed glavnih razlogov nedavne razrešitve poslovnega direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca.

Za je glasovalo osem članov sveta zavoda, eden pa se je vzdržal. Šlo naj bi za pobudnika razrešitve poslovnega direktorja, predsednika sveta Andraža Jaklja.

Finančni načrt naj bi bil enak od tistega, ki ga je že oktobra v glasovanje ponudil razrešeni poslovni direktor.

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je sprejel finančni načrt, katerega neobstoj je bil eden izmed dveh glavnih razlogov nedavne razrešitve poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Marjana Ferjanca. Drugi razlog so bile nepravilnosti glede plač nemedicinskega osebja, ki sicer segajo še v leto 2008.

Finančni načrt je bil sprejet z osmimi glasovi za in enim vzdržanim. Po poročanju spletnega Dela naj bi se vzdržal predsednik sveta Andraž Jakelj, ki je bil tudi predlagatelj razrešitve Ferjanca.

Tokrat sprejeti finančni načrt je bil sicer enak tistemu, ki ga je Ferjanc predstavil že oktobra, ko se je malo pred tem ravno zaradi neobstoječega finančnega načrta začel postopek njegove razrešitve. Svet zavoda je takrat finančni načrt zavrnil, Marjana Ferjanca pa sredi novembra razrešil s funkcije poslovnega direktorja.

Slednji sicer še vedno opravlja svojo funkcijo, saj mora razrešitev potrditi še vlada. So se pa medtem na Ferjančevo stran postavili vsi zaposleni v bolnišnici s strokovnim direktorjem Francem Vindišarjem na čelu. V primeru vladne potrditve razrešitve Ferjanca napovedujejo 40-urni delavnik in odstop celotnega strokovnega sveta bolnišnice.

Očitki, da gre za politično razrešitev ne potihnejo. Tokrat sprejeti finančni načrt, ki je enak od tistega, ki ga je Ferjanc ponudil še pred razrešitvijo, pa bo verjetno tovrstne očitke še podkrepil.

werner-ce-polsi-klik