Gibanje Odprto Celje se na lokalne volitve odpravlja na čelu s Sandijem Sendelbahom in nekaj znanimi Celjani

17. 10. 2018 21:28

Gibanje Odprto Celje se na lokalne volitve odpravlja z močno ekipo: za župana Celjanom ponujajo ekonomista Sandija Sendelbaha, za Mestni svet 33 kompetentnih kandidatk in kandidatov, kot tudi zaupanja vredne ljudi za Krajevne skupnosti in Mestne četrti.

Člani ne delujejo kot politična stranka, marveč kar kot nekakšno vstajniško gibanje, je pojasnil Matjaž Pen iz izvršnega odbora gibanja. Odprto Celje namreč združuje Celjanke in Celjane, ki so se zbrali v prostovoljno gibanje z misijo, da dvignejo kakovost življenja v knežjem mestu.

To so dokazovali tudi v zadnjih mesecih, saj so junija napovedali sodelovanje na lokalnih volitvah ter pri celjski volilni komisiji vložili kandidaturo Sandija Sendelbaha za župana Mestne občine Celje.

Ves ta čas so med soobčankami in soobčani načrtno poizvedovali ter naključno raziskovali, kaj najbolj pogrešajo v mestu Celje in kje vidijo možnosti za izboljšanje življenja v mestu. Krajevne skupnosti in Mestne četrti je obiskoval tudi Sendelbach ter evidentiral lokalne razvojne potrebe. Vse podane predloge in ideje so strokovno presojali z znanimi celjskimi strokovnjaki ter jih združili v naboru potreb in idej, ki so osnova njihovega programa. Prioritetno je torej, da Odprto Celje pri svojem delovanju sledi željam in potrebam soobčanov, ne pa zasebnih interesov.

Zato ne preseneča, da bo tudi njihova volilna kampanja v največji meri potekala na terenu, kjer bodo poskušali čim več Celjankam in Celjanom približati njihov razvojni program mesta v korist vsem občanom. Sandi Sendelbah bi se tako ob izvolitvi posvetil perečim problematikam v Celju, kot so stanovanja za mlade, občinski prostorski načrt, pomoč na domu za starejše osebe, gospodarska podpora, ekologija itd.

odprto-celje3

Sandi Sendelbah, kandidat za župana Mestne občine Celje gibanja Odprto Celje

Sandi Sendelbah je Celjanom sicer znan kot nekdanji vodja oddelka za finance na Mestni občini Celje. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist je svojo poklicno pot začel v gospodarstvu, kasneje pa je na celjski občini preživel 11 let. 

Čeprav ni bil nikoli član nobene politične stranke, je politiko dobro spoznal v okviru svojega službenega delovanja in spremljanja lokalne politike v Mestni občini Celje. Zato ve, kako bi se marsikaj dalo spremeniti na bolje.

Oče treh otrok pravi, da rad živi v Celju in vsakodnevno prepoznava njegove neizkoriščene potenciale na vseh svojih življenjskih področjih. Prav to srčnost pa želi v knežje mesto vnesti tudi s svojo kandidaturo za župana.

Pri njegovi nameri ga podpira tudi kar nekaj znanih Celjanov, združenih v gibanju Odprto Celje. Tako mu ob boku stojijo dolgoletni predsednik Kovinotehne in nosilec več odlikovanj in priznanj Aleš Ilc, strokovnjak za področje nevarnih odpadkov in gospodarstvenik Matjaž Pen, umetnosti zgodovinar in vodja Galerije Plevnik-Krokowska Matija Plevnik, novinar in televizijski voditelj Janko Šopar, arhitekt Karel Šrot ter številni drugi.

*naročena novica

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,730 seconds.