I. gimnazija v Celju slovesno odprla novo telovadnico Kajuh (foto, video)

17. 09. 2017 01:08
Odprtje telovadnice je pritegnilo zanimanje številnih obiskovalcev.
Odprtje telovadnice je pritegnilo zanimanje številnih obiskovalcev.

V petek opoldne je na I. gimnaziji v Celju potekalo slovesno odprtje nove telovadnice, poimenovane Dvorana Kajuh.

Kot je v svojem nastopu razkril že Oto Pestner, je tudi I. gimnazija sanjala 30 let. Če na tem mestu malo hudomušno dodamo: skoraj ga ni kajuhovca, ki mu telovadnice na informativnih dnevih v nekaj zadnjih desetletjih ne bi obljubljali.

To so s svojimi govori potrdili tudi številni častni gostje. Odprtje nove telovadnice je pritegnilo številna odmevna imena, med katerimi ni manjkalo nekdanjih dijakov I. gimnazije v Celju:  dr. Milan Brglez, predsednik DZ RS; dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo; Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo; Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor; Janja Sluga, poslanka v DZ RS; Bojan Šrot, župan MOC; msgr. dr. Stanko Lipovšek, celjski škof; Ivan Grobelnik, edini še živeči osvoboditelj zapornikov v Starem piskru decembra 1944.

Ko je oder zavzel ravnatelj dr. Anton Šepetavc, je v dvorani zabučalo ploskanje. Ob tem so tudi ravnatelja prevzela čustva, ki se je še posebej zahvalil tudi svojemu predhodniku, prof. Jožetu Zupančiču. Po tem, ko je I. gimnazija v Celju leta 1990 dobila športni oddelek, so poskrbeli za več generacij odličnih športnikov, ki žanjejo zmage doma in po svetu. To poudarja tudi sam ravnatelj: “Žlahtna športna zgodovina I. gimnazije je končno dobila zasluženo nagrado, športna vzgoja bo od zdaj potekala v normalnih razmerah, naši gimnazijski športniki pa bodo po desetletjih gostovanj končno lahko zaigrali na domačem terenu in z bučnejšo podporo navijačev.”

Z njim se je strinjal tudi Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, saj Dvorana Kajuh ni le velike pridobitev za I. gimnazijo Celje, marveč tudi za knežje mesto, ki se sicer lahko pohvali z bogatim športnim duhom.

I. gimnazija v Celju je ob odprtju telovadnice poskrbela tudi za raznolik kulturni program. Z odra nove telovadnice so odmevali Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije (140 sedanjih in nekdanjih pevcev; zborovodja prof. Tomaž Marčič), Extra band Glasbene šole Celje (dirigent: Bojan Logar); za piko na i pa sta se jim na odru pridružila še solista Oto Pestner in Andreja Zakonjšek Krt. Program so zaključili se s športnim delom, kjer so dokazali, da so izjemni športni dosežki nesporna prihodnost I. gimnazije v Celju in knežjega mesta.

Dvorana Kajuh je uradno odprta!
Dvorana Kajuh je uradno odprta!

I. gimnazija v Celju, ki praznuje zavidljivih 210 let, je v zadnjih desetih letih, odkar je ravnatelj dr. Anton Šepetavc, ki je letos nastopil svoj tretji mandat, bistveno spremenila svojo zunanjo podobo.

Pod sedanjim ravnateljem je šola tako dobila: novo barvo fasade, temeljita obnova strehe in vseh WC-jev, dvigalo, zamenjala so se vsa okna (preko 250) in vsa vrata, tudi vsa vhodna (preko 100), obnovile so se vse talne površine v šoli, prenovljena je ploščad pred šolo in šolsko dvorišče, podstrešje je postalo funkcionalno: nova jedilnica Zlata žlica, večnamenska dvorana Gimnazijka, sejna soba, knjižnica, novi prostori za prof. slovenščine in računovodstvo, dve novi učilnici, fitnes, šolska galerija Vagon; vse učilnice so temeljito prenovljene, imajo bogato multimedijsko opremo (računalnik, projektor, interaktivno tablo), brezžično omrežje, čisto novi so prostori za sprostitev in druženje dijakov, nove so garderobe za ŠVZ v kleti stare stavbe.

Dvorana Kajuh je le še pika na i, ki bo zagotovo poskrbela za to, da se bo I. gimnazija v Celju povzpela na sam vrh slovenskih šol, ki svojim dijakom omogočajo osebni in učni razvoj, s tem pa bodo pripravljeni na nove zmage.

Vabljeni k ogledu fotogalerije z odprtja telovadnice.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
254 queries in 3,155 seconds.