Golte pobelil prvi sneg, pester in zanimiv program v jesenski in zimski sezoni


V gorsko turističnem centru Golte so zaključili s poletno sezono. Zaznali so povečano število tujih obiskovalcev, predvsem gostov iz držav Beneluxa, Nemčije in Hrvaške, ki so kot enodnevni gosti obiskali planino, hkrati pa zaznali 10% manjše število prevozov z nihalko, kar ocenjujejo da je posledica prenovljene ceste, ki pelje na planino. V poletnih mesecih so tako zabeležili za 5% večje število prenočitev. Atraktivnost destinacije za enodnevni izlet so popestrili s številnimi dogodki ob vikendih.

V jesenskem obdobju bodo gostom na Golteh ponudili različne dogodke, ki bodo temeljili na raznovrstni in tematsko obarvani kulinariki. Pripravljajo slovenski kulinarični večer z glasbenim nastopom, Dalmatinski večer s klapo, kostanjev piknik, Martinovanje, Noč čarovnic… Za zapolnitev hotelskih kapacitet pripravljajo tematske vikende, ki vključuje wellness storitve, kulinarična razvajanja, športne vikend (boot camp), sprostitvene vikende (joga) in jesenske krompirjeve počitnice z atraktivno animacijo za vso družino.

Golte prve v Sloveniji pričnejo s predprodajo smučarskih vozovnic. Do konca septembra so vozovnice ugodneje 20%, od 1.10 dalje ter do začetka sezona pa lahko izkoristite15% popust. Novost letošnje sezone (za imetnike sezonske smučarske vozovnice) je 3 dni brezplačne smuke na smučišču La masella v Španiji ter tri dni na Rogli in Krvavcu. Za seniorje (nad 70 let) je posebna cena smučarske vozovnice, 6 €, z vključeno malico. Za zimski oddih na Golteh nudijo 10% popust za zgodnje rezervacije. Cene paketov se gibljejo od 59 € do 70 € na noč (polpenzion!). V začetku sezone nudimo 100% popust na smučarsko vozovnico, v času šolskih počitnic pa so cene vozovnic za hotelske goste ugodneje 30%. Gostom ponujajo tudi 15% popust na šolo smučanja, kot tudi 15% popust pri najemu smučarske opreme.

Na Golteh nadaljujejo strategijo razvoja namestitvene in žičniške infrastrukture. S projektom 40 apartmajev bodo pridobili 140 ležišč in tako dosegli želenih 300 postelj na planini. V fazi pridobitve gradbenega dovoljenja je tudi 6 sedežnica Kladje, s katero bodo pridobili dodatne 3 km smučarskih prog. Vrednost investicije je ocenjena na 8 milijonov evrov.

Zimsko sezono bodo popestrili z raznovrstnimi tematskimi dogodki, med drugim ski-openingom, božičnim koncertom in živimi jaslicami, Jugonostalgijo, Svetovnim dnem snega, Salsa ski vikendom, tekmovanjem za pokal knapov, valentinovim vikendom, pustovanjem idr…

Pomemben del dogodkov bodo prispevali SK Velenje, SK Gornje Savinjske doline, Smučarsko društvo Beli zajec, ki zagotavlja tudi izvedbo šole smučanja za obiskovalce smučišča. Smučarski klubi bodo skrbeli za izvedbo Alpske šole, smučarska tekmovanja in mednarodne tekme starodobnikov.

Izjemno pomemben dogodek za smučišče je tradicionalna akcija Naučimo se smučati, ki jo izvajajo že 8. leto zapored. Namen projekta je petošolce naučiti smučanja in varnosti na smučišču. Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Mozirje ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom tudi začeli. V projekt je letno vključenih več kot 600 otrok. Projekt je podprt s strani pokroviteljev in partnerjev, učiteljev smučarske šole Beli zajec in smučišča Golte. Vizija projekta je razširitev na Gorenjsko in Koroško regijo, ob podpori Smučarske zveze Slovenije.

Vir: Mitja Škrabl, vodja marketinga in prodaje

Foto: Arhiv Golte