Gregor Deleja odstopa z mesta ravnatelja GCC in odhaja novemu izzivu naproti


Gregor Deleja z letom 2023 ne bo več  ravnatelj Gimnazije Celje – Center. Kot je potrdil za Celje.info, je danes svetu zavoda podal svojo odstopno izjavo.

Dolgoletni ravnatelj Gimnazije Celje – Center s 30. decembrom odstopa s svoje funkcije. Kaj bo prvopodpisani pod kandidaturo pravkar izvoljenega župana Mestne občine Celje počel v prihodnje, noče povedati, oziroma pravi, da » v tem trenutku še ne bi želel dajati drugih komentarjev, ker potekajo postopki razrešitve.« A iz njegovega političnega angažiranja v minulih lokalnih volitvah se da predvideti krog delovnih mest, na katerem bi ga znali videti v prihodnje.

Na mestu ravnatelja celjske gimnazije je Gregor Deleja deloval vse od leta 2014. Tam je z delom pričel najprej kot profesor za glasbo. Zelo blizu si je torej z glasbenimi in kulturnimi vodami, kar ga povezuje z novim županom, katerega je podprl. Prvo podpisani pod kandidaturo sedaj že aktualnega župana Matije Kovača o razlogih za odstop zaenkrat še ni želel komentirati. Prav to sodelovanje med njima pa morda namiguje na razlog po odstopu in željo po novih izzivih Deleje.

42-letnik je sicer tudi ustanovitelj in vodja projektov Društva ljubiteljev umetnosti Celje in Hiše kulture Celje. Poleg tega pa je član uprave Fundacije Lucijana Marije M. Škerjanca, ustanovni član Rotary kluba Celje – Barbara Celjska, član sveta zavoda Glasbene šole Celje, predsednik Skupnosti strokovnih gimnazij Slovenije, član upravnega odbora Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije ter pobudnik in avtor številnih interdisciplinarnih nacionalnih in evropskih projektov s področja šolstva in kulture v Celju.

Tako pa se je na družbenem omrežju Instagram od njegovega ravnateljstva poslovila tudi njegova partnerica.

Instagram zgodba partnerice Gregorja Deleje

Simon Valant, foto: Facebook Gregorja Deleje