Hood Burger v Celje noče prinesti zgolj kakovostne ulične hrane, temveč tudi koncertni in družabni utrip (foto)

22. 05. 2019 13:27

V petek je na Prešernovi 10 svoja vrata odprl Hood Burger, ki bo knežje mesto obogatil s kakovostno ulično prehrano. Hood Burger pa je več kot le kulinarična izkušnja, saj bo s svojim “street life” pristopom prispeval tudi k živahnejšemu utripu na mestnih ulicah.

hood-burger-6Po celjskih ulicah se bodo sedaj resno vejale vonjave sveže ulične hrane, ki jo bodo ob posebnih priložnostih pospremili tudi zvoki glasbe. V središču mesta je namreč svoja vrata odprl Hood Burger, ki bo poskrbel za kakovostno ulično prehrano, pozitivno vzdušje in veliko zabave. Hood Burger sta pred sedmimi leti ustvarila Klemen Ptičak in Til Pleterski, ki se tokrat prvič podajata izven ljubljanske kotline in to naravnost na celjske ulice.

»Po dobrih šestih letih uspešnega delovanja je bil res že skrajni čas, da Hood Burger duh zaživi še izven ljubljanske kotline. Iskali smo urbano okolje, ljudi, ki cenijo dobro hrano, in centralno lokacijo, ki jo lahko z našimi aktivnostmi poživimo. Vse to smo našli v Celju in zavedamo se, da vstopamo na nov teritorij, a naš cilj ostaja enak – dvigniti raven ulične kulinarike in obogatiti mestno jedro,« sta ob otvoritvi restavracije, ki je v Celje prinesla tudi osem novih delovnih mest, povedala ustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski.

Po njunih besedah je tudi odziv v Celju ob začetku poslovanja odličen. Zaradi tega pa ne bodo spali na lovorikah, marveč si bodo prizadevali, da tako tudi ostane in da s kakovostjo in prispevanju k živahnemu utripu mestnih ulic prepričajo še širši krog ljudi.

Hood Burger bo s svežo hrano in živo glasbo prispeval k bolj živahnemu utripu mestnega jedra

Hood Burger bo tako pomemben doprinos pri misiji, da se Celje otrese nehvaležnega poimenovanja “mesto duhov”. Prvi korak v tej smeri je  naredil že v petek zvečer, ko so s koncertom St. Louis Banda iz Beograda skupaj s Celjankami in Celjani tudi uradno proslavili odprtje prve postojanke Hood Burgerja izven prestolnice.

St. Louis Banda je v petek zvečer marsikoga pritegnil med celjske ulice.
St. Louis Banda je v petek zvečer marsikoga pritegnil med celjske ulice.

Obiskovalci so tako lahko uživali ob dobri glasbi in hrani, s čimer pa želi Hood Burger še nadaljevati. V toplejših mesecih namreč načrtujejo serijo koncertov in mestnih druženj ob kakovostni ulični kulinariki.

Hood Burger je namreč nekaj posebnega iz vidika hitre hrane, saj stavijo na lokalno pridelano hrano in ročno delo. Njihovi hamburgerji namreč skrivajo polpete iz stoodstotne, vsak dan sveže mlete slovenske pašne govedine in svežo, lokalno zelenjavo. Brez konkurence je tudi njihov krompirček, ki prihaja s kmetije na Dolenjskem in je ročno pripravljen. »Pri kakovosti ne režemo ovinkov, to je eno naših temeljnih vodil, od katerega ne odstopamo. Zato smo najboljše sestavine poiskali v bližnji okolici, s tem pa podprli tudi lokalne pridelovalce in s kratko dobavno verigo zmanjšali vpliv na okolje,« je poudaril Klemen Ptičak.

dav

hood-burger-5V Hood Burgerju si torej lahko privoščite ulično prehrano na višjem nivoju, ki vas bo prepričala tudi z obsežno ponudbo. Ob začetku poslovanja v Celju so na meniju Hood Burgerja njihove klasične uspešnice, kot so Hood Classic, s katerim se je Hood Burger zgodba tudi začela, kalifornijski Jake’n’Jay z dvema tanjšima polpetama in praženo čebulo, ter gurmanska LeBrie in Hood Steak Sandwich.

»Meni bomo postopoma dopolnili še s piščančjim Hood Chick Sandwichem s sočnim ocvrtim piščančjim bedrom ter Hoodimi Nagci, torej domačimi ocvrtimi mini piščančjimi fileji. Že od začetka pa so vsi naši burgerji na voljo tudi v Go Vegi ali Go Vegan različici z brezmesno polpeto, ki smo jo prav tako razvili sami,« je opisal Til Pleterski in dodal, da bodo seveda tudi v Celju na voljo Hood Burger posebneži oziroma »special edition« burgerji.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 1,167 seconds.