Humanitarna akcija ob Kulturno-poslovnem dogodku za uspešne gospodarstvenike iz Celja


humanitarna-akcijaŽe od meseca avgusta letos v Celju poteka akcija zbiranja donatorskih sredstev, ki jo izvajata Zavoda Celeia Celje in družba RTA agencija in katere izkupiček je v celoti namenjen pomoči otrokom in starejšim v stiski.

Akcija, ki poteka že četrto leto, v preteklih treh so zbrali 43.024 evrov in obdarili 1051 otrok, s svojim sporočilom nagovarja k donaciji vse pomembne deležnike celjskega zasebnega in tudi javnega gospodarstva.

Akcija, ki bo svoj vrhunec dosegla v soboto, 2. decembra na  Kulturno-poslovnem dogodku v Celjskem domu, se letos izvaja v sodelovanju s Škofijsko Karitas Celje.

Izkupiček akcije bo v celoti namenjen socialno šibkejšim. V akcijo zbiranja se je vključilo že 53 podjetij in pričakujemo, da se bo njihovo število do zaključka akcije še povečalo. Prostovoljci Karitas bodo obdarjenim razdelili darilne bone za nakupovanje v trgovskih lokalih v centru Celja, vsakemu v vrednosti 40 evrov.

Katarina Karlovšek, RTA agencija, je ob tej priložnosti povedala:

“V letošnjem letu smo si zadali cilj, da skušamo zbrati 20.000 evrov in razveseliti 500 otrok,  starejših in drugih ljudi v stiski ter jim s tem darilom  polepšati decembrske praznike. Hkrati pa s to humanitarno akcijo malce pripomoremo k še večjemu vrvežu v centru mesta in hkrati pomagamo tudi trgovinam v mestu. Vesela in zelo hvaležna sem, da nam celjska podjetja zaupajo.”

Nekaj besed je projektu namenila tudi Mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje:

»Zavod Celeia Celje sodeluje  v projektu od samega začetka. Naklonjeni smo humanitarni noti projekta s katerim pomagamo pomoči potrebnim someščanom in someščankam.«

Matej Pirnat, generalni tajnik Škofijske Karitas Celje pa je med drugim dejal:

» Sodelavke in sodelavci Škofijske Karitas Celje smo zelo veseli, da bomo lahko otrokom iz socialno šibkih družin, brezposelnim posameznikom in starejšim z najnižjimi pokojninami polepšali praznični december in jih obdarili z mestnimi boni. V imenu več kot 500 prejemnikov darilnih bonov se iskreno zahvaljujemo vsem podjetnikom, ki so darovali, RTA agenciji in Zavodu Celeia za vodenje in izpeljavo projekta in vsem drugim, ki so nam izkazali zaupanje in podporo. Znova smo dokazali, da nam ni vseeno za najbolj uboge med nami in da skupaj zmoremo veliko.«

tekst: Jerneja Kolar

celjanka-polsi-klik