Imamo zmagovalca natečaja Cityband 2021, sledi prvi letošnji veliki koncert na Celjskem (video)


Prvi veliki koncert letos na Celjskem: akustična Siddharta in zmagovalci Cityband 2020 in 2021, 1. julija na strehi garažne hiše Citycentra Celje


Natečaj CITYBAND 2021 dobil zmagovalca – skupino STRAWBERRY BLONDES in PIŽONI

Na enega od najbolj znanih glasbenih natečajev Cityband se je letos prijavilo kar 21 še neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Enajsto leto zapored ga je organiziralo največje nakupovalno središče na Celjskem Citycenter Celje. In tudi letos je natečaj dobil dva zmagovalca. Enega po izboru strokovne komisije in enega po izboru poslušalcev.

Novomeška skupina Strawberry Blondes, zmagovalci glasbenega natečaja Cityband 2021 po izboru strokovne komisije

Zmagovalec 3-članske strokovne komisije: Andrej Karoli, Tone Kregar in Rok Drobež, je novomeška skupina Strawberry Blondes, ki za nagrado prejme dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Zmagovalec po mnenju poslušalcev (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje) pa je celjska skupina Pižoni, ki prejme darilne bone Desetak v vrednosti 500 eur.

Celjska skupina Pižoni, zmagovalci glasbenega natečaja Cityband 2021 po izboru poslušalcev (izbor na Citycentrovi facebook strani)

Ob zaključku izbora »Cityband 2021« je svoje vtise strnil Andrej Karoli: »Vsak glasbeni natečaj, ki v ospredje postavi glasbenike in glasbo, seveda podpiram. Manj ali sploh ne pa tistih, ki glasbo in glasbenike zlorabijo za druge cilje. Letošnji izbor: nekaj res fine muzike, nekaj take, ki potrebuje še precej sonca, da bo dozorela in seveda, kot vedno, nekaj take, ki še ni za nikamor. Kar pa seveda ne sme omajati želje glasbenikov. Slednji si predvsem zaslužijo pravočasno in iskreno mnenje/oceno tudi tistih, ki so jim blizu. Kar se glasbenikov, ki sem jim dodelil točke tiče, vztrajajte, igrajte povsod, kjer vas cenijo, skušajte z glasbo na svojo stran pritegnit tako ljudi kot medije. Morda bo uspelo, morda ne. Samo vloženega časa, sredstev in truda naj vam ne bo žal. Sicer je vse skupaj brez veze.«

Prvi veliki letošnji koncert na Celjskem – Citycentrovo darilo ob začetku poletja

Obe zmagovalni skupini, ki sta poleg nagrade osvojili naslov Cityband 2021, bosta nastopili kot predskupini Siddharte  in na zaključnem dogodku, ki bo v četrtek, 1. julija 2021, s pričetkom ob 18. uri na strehi garažne hiše Citycentra Celje, od uprave Citycentra Celje prevzeli nagradna bona. Kot predskupini bosta nastopila tudi oba zmagovalca lanskoletnega natečaja in nosilca naziva Cityband 2020, in sicer Hogminister in Sthenge. V Citycentru se veselijo ponovnega srečanja z mladimi glasbeniki in številnimi ljubitelji dobre glasbe, ki bodo lahko z nepozabnim glasbenim doživetjem in koncertom skupine Siddharta užili začetek poletja.

Brezplačna vstopnica in kupon za osvežitev na strehi Citycentra Celje

V aktualnem Citycentrovem Magazinu je objavljen kupon, ki ga je potrebno izpolnjenega oddati na Info točki v pritličju Citycentra Celje do torka, 22. junija. Ker je število vstopnic omejeno, bo v četrtek, 24.6., potekalo žrebanje brezplačnih vstopnic za koncert, ki jih bo moč prevzeti od ponedeljka, 28.6., naprej na Info točki Citycentra Celje. Srečni nagrajenci bodo poleg vstopnic prejeli tudi kupone za pijačo in jedačo, ki jih bo možno izkoristiti v času koncerta pri gostinskih ponudnikih.