Indijanci, konji in kočije navdušili obiskovalce Festivala konjeništva


Pretekli vikend se je v Konjeniškem centru Celje odvil Festival konjeništva in dobrega počutja z naslovom Zdravje na konju 2017. Program se je pričel v soboto s tekmo v Vodenem jahanju za otroke, kjer smo lahko spremljali 22 mladih jahačev na urejenih ponijih. V nedeljo se je ob lepem vremenu v Konjeniškem centru zbralo veliko število ljubiteljev konj in vsega konjeniškega, otroke pa je navdušila glasbena predstava Indijanska Skrivnost.

kc-celjeKonjeniški center Celje ob dnevu odprtih vrat že tradicionalno pripravlja celodnevno konjeniško dogajanje. V soboto se je v hali centra odvilo tekmovanje v vodenem jahanju za otroke. Svoje jahalne spretnosti in znanje je obiskovalcem in sodnikom predstavilo 22 nadobudnih mladih jahačev, ki jih v Konjeniškem centru Celje pogosto gostijo. Vsi sodelujoči so za svoje nastope prejeli tudi praktične nagrade in pa rozete.

Nedeljski program se je pričel že ob 9. uri zjutraj, ko je na zunanjem jahališču potekala predstavitev domače jahalne šole. Ob 10. uri je bila na sporedu otroška glasbena interaktivna predstava Indijanska skrivnost, ki je navdušila zbrano mladino. Bobni, indijanske maske, indijanske pesmi in odlični animatorji Zavoda Enostavno Prijateljiso dodobra razgreli tako najmlajše, kot tudi tiste malo starejše.

Po končani predstavi so sledile otroške delavnice, kjer so si lahko otroci izdelali svojo indijansko perjanico in si poslikali obraze z indijansko tematiko.

kc-celje2Na zunanjem jahališču centra so se medtem že ogrevali jahači dresure, ki so zbranim ob čudoviti glasbeni predstavi prikazali prvine dresurnega jahanja. Sledil je še prikaz western stila jahanja in pa preskakovanja ovir s konji.

Obiskovalcem je bilo na voljo tudi brezplačno jahanje konj in pa vožnje s kočijami. Posebno presenečenje je sledilo ob 15.30, ko so navzoče s svojim nastopom navdušili plesalci Colorado Line Dance, kavbojske plesne skupine, ki deluje tudi v Celju.

grobelnofest-polsi-klik