Izredni nadzor ugotovil nepravilnosti pri dveh pekarnah

16. 12. 2014 12:00

pekarna in okrepcevalnica sentjur 2014Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je skupaj s Finančno upravo RS (finančna uprava)  v začetku meseca izvedla poostren nadzor v pekarski dejavnosti. Skupaj so pregledali 47 pekarn in eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov.

Na širšem Celjskem so pregledali pol ducata obratov, na nepravilnosti pa so naletli pri dveh, ki so v lasti Fikrete Bislimaj.

Brez ugotovljenih nepravilnosti so pregled prestale naslednje pekarne:

  • TEMAJ AS, pekarna, slaščičarna in okrepčevalnica d.o.o., Ljubljanska c. 11, Celje;
  • Naraločnik Uroš s.p., Pekarna Naraločnik, Cesta v Rastke 21, Ljubno ob Savinji;
  • Pekač Tafa d.o.o., Kidričeva cesta 2c, Velenje, PE Pekarna Friško Šoštanj, Kajuhova 9, Šoštanj;
  • Pekarna ob potoku Dušan Lamut, s.p., PE Ob potoku 3, Slovenske Konjice.

Povsem drugačne izsledke je dal pregled v Pekarni in okrepčevalnici Šentjur, ki se nahaja pri železniškem podvozu. Pregled je ugotovil neustrezno higiensko stanje v skladišču  in proizvodnji (nekatere vreče z moko obgrižene, poginule miši na vabah), zato je bilo odrejeno takojšnje čiščenje in po ponovnem pregledu zaradi neizvršitve izrečena začasna prepoved obratovanja. Ob ponovnem pregledu so bila neskladja odpravljena.

Isti lastnik ima tudi pekarno na Starem trgu v Slovenskih Konjicah, kjer so bile ugotovitve prav tako ne najbolj zadovoljujoče: neustrezno higiensko stanje proizvodnega prostora, neustrezno ravnanje z živili, neustrezna sledljivost moke, neustrezna sledljivost za jajca, neustrezno označevanje.

*na sliki šentjurska pekarna

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,661 seconds.