Janez Janša na ustanovitvi občinskega odbora Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve v Celju predstavil zbornik

20. 11. 2013 13:30

Minuli ponedeljek je v Narodnem domu Celje ob priložnosti ustanovitve občinskega odbora Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Celje potekala tudi predstavitev zbornika Bela knjiga slovenske osamosvojitve.

Belo knjigo slovenske osamosvojitve je ob tej priložnosti predstavil predsednik SDS-a Janez Janša. V svojem nagovoru je med drugim spomnil na nekatere dogodke slovenske osamosvojitve izpred 22-ih let, opozoril na posledice zadolževanja naše države, ki s tem stopa po poti nekdanje Jugoslavije. Povedal je, da je združenje VSO nastalo zaradi želje po ojačitvi vrednostnega izhodišča slovenske nacije.

Prireditve se je udeležil tudi župan Mestne Občine Celje Bojan Šrot in prisotne pozdravil z željo, da bi se vrednote, ki so nas popeljale na pot zgodovinskega dejanja osamosvojitve, vrnile v vse pore našega življenja, kar je še toliko bolj pomembno v času gospodarske in finančne krize.

V pozdravnem nagovoru je novoizvoljeni predsednik odbora VSO Vanč Tegov poudaril, da bi takšne vrednote morale postati sestavni del življenja vsakega državljana.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 2,455 seconds.