Jure Cekuta v Sarajevu padel v komo. Prepeljali so ga na zdravljenje v Celje

05. 01. 2018 14:03

Jure Cekuta naj bi pred dnevi med sprehodom po Jahorini padel v globoko sladkorno komo. Ker mu v sarajevski bolnišnici niso mogli nuditi ustreznega zdravljenja, so ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Potem, ko so pred dobrim mesecem celjskemu slikarju Juretu Cekuti, na podlagi prošnje za azil, odobrili začasno prebivališče v Bosni in Hercegovini, se je bil Cekuta zaradi hudih zdravstvenih težav prisiljen vrniti v Slovenijo.

Kot namreč poroča portal 24ur.com je pred dnevi, med sprehodom po Jahorini, padel v globoko komo. To sta povzročila sladkorni udar in nevrološke poškodbe. Ker mu v Sarajevu niso mogli nuditi primerne zdravstvene oskrbe, so ga danes z rešilcem prepeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer mu bodo nudili nadaljnje zdravljenje.

Cekuta naj bi se sicer iz kome zbudil že v Sarajevu vendar so se domači, zaradi slikarjevega slabega stanja, odločili, da ga odpeljejo domov.

Kot je znano, je bil Jure Cekuta v aferi Patria II obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni. Pred meseci je zato okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil, da mu zaradi bolezni odloži prestajanje zaporne kazni. Okrožno sodišče je na prošnjo odgovorilo negativno, a se je Cekuta pritožil na višje sodišče v Ljubljani, kjer pa se o odlogu prestajanja kazni še niso izrekli. Še pred tem pa je Cekuta Slovenijo zapustil in odšel v Bosno in Hercegovino.

Foto: Jure Cekuta FB

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 2,681 seconds.