Jutri se začenja ogrevalna sezona

26. 09. 2018 13:13

V zadnjih dneh so se temperature občutno spustile, zato bo Energetika Celje jutri, 27. septembra, uradno začela z ogrevalno sezono. Ta se ponavadi začne, ko se tri dni zapored, temperatura po 22. uri spusti pod 12 stopinj celzija.

V šolah in vrtcih so sicer imeli toplo že danes.

Sicer pa je točen datum začetka ogrevanja posameznih večstanovanjskih objektov odvisen tudi od želja in dogovora etažnih lastnikov. Ti morajo namreč pisno sporočiti svojo odločitev preko svojega predstavnika ali upravnika, ki nato obvesti pooblaščene vzdrževalce toplotnih postaj. Podobno velja tudi za poslovne odjemalce, ki si lahko sami nastavijo urnik in temperaturni nivo ogrevanja.

Etažni lastniki lahko preko vzdrževalca toplotne postaje v času ogrevalne sezone tudi ob toplejšem vremenu uravnavajo moč ogrevanja preko krmilnika v svoji toplotni postaji.

Preko sistema daljinskega ogrevanja Energetika Celje ogreva 17.000 Celjanov, predvsem na območju Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca. V sistem je poleg večstanovanjskih objektov vključenih tudi 13 šol in vrtcev, bazen in 144 lokalov. Glavni viri toplote so odpadki iz Toplarne Celje, zemeljski plin in biomasa iz furnirnice.

Lani se je ogrevalna sezona začela že 20. septembra, predlani pa 3. oktobra.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,931 seconds.