Jutri zaključek ogrevalne sezone; v teku nekaj investicij na omrežju

26. 04. 2018 15:14

Z jutrišnjim dnem bo Energetika Celja zaključila z ogrevalno sezono na sistemu daljinskega ogrevanja. Ogrevanje sanitarne tople vode na področju Nove vasi in Hudinje bodo izvjali naprej.

Letošnja ogrevalna sezona se je začela nekoliko prej kot zadnja leta, in sicer 20. septembra 2017, a se tudi prej zaključuje.

Prejšnja ogrevalna sezona je trajala od 1. oktobra 2016 do 15. maja 2017, pred tem pa od 1. oktobra 2015 do 20. maja 2016. Letošnja sezona se bistveno ne razlikuje od ostalih sezon.

V Energetiki Celje se že pripravljajo na novo ogrevalno sezono. Toplejše mesece  bodo izkoristili za obnove toplovodov na sistemu daljinskega ogrevanja. Tako se že zaključuje izgradnja toplotne postaje na celjskem letnem bazenu, že lani pa je bil izgrajen vročevod do bazena.

V četrtek, 3. maja, se bo začela sanacija zunanjega toplovoda pri Libeli Elsi, in sicer se bo obnovila izolacija in izvedlo barvanje konstrukcije. Po 7. maju se bo izoliralo tudi toplovod na Otoku ter vročevod na Lavi in pri Celjskem sejmišču. Skupna vrednost vseh obnov toplovodov in vročevodov je ocenjena na 200.000 EUR, izgradnja toplotne postaje pa na 70.000 EUR.

V načrtu je tudi vročevod do načrtovanih šestih novih blokov v Novi vasi, v teku pa tudi priprava projektne dokumentacije za energetski most čez reko Hudinjo v Trnovljah.

V letošnji ogrevalni sezoni je bil potreben tudi že interventni poseg na vročevodu na območju starega Ingrada, kjer je prišlo do vdora kanalizacije v kineto, kar je uničilo cevi. Zato smo jih morali zamenjati s predizoliranimi.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 5,257 seconds.