Sumljiv bel kombi v okolici celjskih šol? Kaj pravijo celjski policisti

06. 02. 2018 06:23

V Celju naj bi se v zadnjem času začel pojavljati beli kombi, katerega voznik v okolici osnovnih šol v notranjost vozila vabi otroke.

Preverili smo, kaj o pojavljanju belega kombija vedo povedati na Policijski upravi Celje. 

Zadnje čase so se v javnosti začele pojavljati nekatere zgodbe o tem, da naj bi se pred osnovnimi šolami v Celju in okolici, začel pojavljati beli kombi, katerega voznik naj bi otroke vabil v notranjost vozila. Kot poroča Novi tednik, naj bi tako v zadnjih štirinajstih dneh takšno vozilo spet videli na območjih Medloga, Ostrožnega in Lopate. Pojavljal pa naj bi se tudi drugod po Sloveniji.

V zvezi s tem primerom smo se zato v našem uredništvu obrnili na Policijsko upravo Celje, s katere so nam sporočili, da so v januarju res prejeli prijavo o tem, da je voznik belega kombija na Lopati pri Celju ogovoril otroka, katerega starši so nato tudi podali prijavo. Po pogovoru policistov z otrokom in starši je bilo ugotovljeno, da zgodba, ki jo je otrok povedal, ne drži.

En primer s Celjskega je bil obravnavan tudi lani. V Velenju je takrat šlo za voznika rdečege kombija. Vendar je bilo tudi v tem primeru ugotovljeno, da se je dejanska zgodba razlikovala od zgodbe, ki je bila prijavljena.

Sicer pa so na PU Celje zagotovili, da policisti ob vsaki tovrstni prijavi nemudoma reagirajo in vsak tovrsten primer temeljito preverijo.

Dodajajo pa, da se žal na družbenih omrežjih pogosto pojavljajo tovrstne nepreverjene zgodbe, ki pri otrocih, starših in ostalih občanih zbujajo občutke strahu in nelagodja.

Zgoraj omenjena primera sta tudi edina, ki so ju na območju PU Celje obravnavali policisti. Primera, da naj bi se po Celju redno pojavljal beli kombi, katerega voznik v notranjost vozila zvablja otroke, pa na policiji ne poznajo. Če bi do takšne prijave res prišlo, pa na PU Celje poudarjajo, da bi nemudoma preverili vse okoliščine, ustrezno ukrepali ter v nadaljevanju tudi obvestili javnost, šole in opozarjali na previdnost.

Policijske patrulje v okolici šol sicer redno opravljajo nadzor. Poleg tega pa policisti tudi redno ozaveščajo otroke, kako ravnati v primeru, ko pride do takšnih situacij.

Na srečo se je torej v obeh primerih, ki jih je obravnavala policija, izkazalo, da je šlo zgolj za pretirane reakcije vpletenih. Kljub temu pa je dobro, da tako starši, kot tudi šole, otroke redno in na pravi način ozaveščajo o nevarnostih, ki v današnjem svetu nedvomno prežijo na njih, ter kako na določene situacije odreagirati. Verjetno pa ni potrebno posebej poudarjati, da je otroke, ob izraženih tovrstnih strahovih, potrebno vedno jemati resno.

B. S.

slovensko-dalm-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,181 seconds.