Dobrodelni koncert Klic dobrote Celje 2011 (foto)


Slovenska Karitas je skupaj z RTV Slovenija v soboto v celjski dvorani Golovec organizirala že tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote.

Pester program z veliko nastopajočimi, ki so se odpovedali honorarju v prid dobrodelnosti, je pritegnil veliko število poslušalcev v dvorani, še več pa pred TV sprejemniki.

Tudi v teh dežkih časih (ali pa morda prav zato), so bili ljudje zelo solidarni do pomoči potrebnih in so preko klicev na temu namenjeno telefonsko številko zbrali skoraj 170.000 evrov. Denar bo namenjen družinam, ki so v času krize ostale brez dohodkov zaradi izgube delovnih mest. Denar so zbirali tudi preko licitacije za grafiko – avtoportret Leonarda Cohena z naslovom ” It was the hat.” Grafika je dosegla ceno 500 evrov.

Na letošnjem Klicu dobrote so nastopili: The Beatles Revival iz Prage, Ylenia, Helena Blagne, dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Tina Tiana, Miha Debevec, vokalna skupina Vocabella, Cantilena, Manca Smolić, ansambel Vihar in ansambel Petka.

V dvorani se je zbralo veliko znanih obrazov, med njimi tudi slovenski nadškof in metropolit dr. Anton Stres ter predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk s soprogo.

Prireditev sta povezovala Thaša Hrobat in Jure Sešek.

Vabimo vas da si v spodnji fotogaleriji ogledate, kakšno je bilo vzdušje v dvorani Golovec ob letošnjem koncertu Klic dobrote.

[simpleviewer width=100% height=700 id=97]

T&F: Katja Malbašič