Kdo so kandidati za župane na širšem Celjskem?


stolČeprav bodo kandidati za župane uradno znani 19. septembra, smo mi izbrskali večino imen, ki se bodo potegovala za prestižni stolček in vodenje občinske blagajne. 

4 kandidati za župana Celja

V Celju je kandidaturo uradno že potrdil direktor Pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman iz SD. Potem ko je bil na volitvah za pretekli mandat neuspešen Janko Požežnik, bo SDS tokrat v boj poslala ekonomista, zaposlenega na Slovenskih železnicah, Miloša Rovšnika. Tretji kandidat je Aleš Metličar (Gibanje zedinjena Slovenija), že 5. mandat pa bo naskakoval aktualni celjski župan Bojan Šrot iz SLS.

Komu bo Podergajs prepustil vodenje Vojnika?

Ena redkih občin, kjer se župan ne bo potegoval za vnovični mandat, je vojniška. Župan Beno Podergajs je bil na njenem čelu kar 5 mandatov! Za njegov položaj se bosta potegovala vsaj dva kandidata –  v SD so predlagali Jureta Ferleža, apetite po stolčku ima tudi Podergajsov podžupan iz vrst Nsi Brane Petre.

Prenova ceste skozi Žalec je končana
Prenova ceste skozi Žalec je končana

V Žalcu velika vrnitev Posedela?

Drugi mandat želi odteči tudi aktualni žalski župan Janko Kos (SD). Ni skrivnost, da si omenjeni položaj že vse od izgube le-tega želi tudi nekdanji žalski župan Lojze Posedel, čeprav javno kandidature ni potrdil. Predstavnik SDS v Žalcu naj bi bil Dani Zagoričnik.

Diaci si želi odteči še en mandat

Županski stolček bo branil tudi šentjurski župan Marko Diaci, ki je svoj 2. nastop na lokalnih volitvah napovedal na novinarski konferenci. Podpirala naj bi ga nestrankarska lista Gibanje za občino Šentjur. Neuradna kandidata sta še Lovro Perčič iz SDS in Franc Zupanc (SMC).

Kdo se bo spopadel s poplavno varnostjo v Laškem?

V volilno tekmo za tretji mandat se je podal tudi aktualni župan Laškega Franc Zdolšek. Kot njegovi protikandidati se omenjajo Marjan Kozmus (SD), Boštjan Šuhel (SDS) in Matjaž Pikl (DeSUS).

V Štorah napetosti pred letošnjimi županskimi volitvami ne bo, saj naj bi bil aktualni župan Miran Jurkošek edini interesent za stolček, ki se (še posebej v Štorah) ugreza v globoki finančni luknji. Če kdo, bo občinski voz znal potegniti naprej prav Jurkošek, ki, kot kaže, ni obupal nad situacijo.

Skrivnostnejši v Spodnji Savinjski dolini…

Polzela center
Na Polzeli v pričakovanju otvoritve prizidka k obstoječemu vrtcu

Na Polzeli predvolilnega boja ne bo, saj naj bi bil aktualni župan Jože Kužnik (SDS) edini prijavljeni kandidat. Na Vranskem se bo za vnovični mandat potegoval aktualni župan iz SDS Franc Sušnik. S podporo NSi in SLS naj bi na volitvah nastopila tudi Janez Lencl in Dani Kos.

V Braslovčah se bo za še en mandat skoraj zagotovo potegoval aktualni župan Branimir Strojanšek (SD), njegov za zdaj edini neuradni protikandidat pa naj bi bil Bogdan Trop (SMC).

Še kako pestro je v Taboru, kjer se v volilni boj podaja aktualni župan Vilko Jazbinšek (SDS), izzval pa naj bi ga kar njegov podžupan Anton Grobler (SLS).

T: Špela Kumer

BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA KINO METROPOL:
Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme Jimmyjev dom, Čarovnija v mesečini, Inferno. V posebni septembrski akciji za brezplačno vstopnico potrebujete le 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji!  Naročite jih tukaj:

polsi-kino-metropol