Ker je zgrešila Celebus, ji bodo plačali taksi

26. 03. 2019 08:00

Pred dnevi je v naše uredništvo prispelo pismo občanke, sicer redne uporabnice novega mestnega potniškega prometa, v katerem se je spraševala ali je nemara v zadnjih dneh prišlo do kakšnih sprememb voznega reda Celebusa.

Kot je opisala je namreč pred dnevi, skupaj s sodelavko in še enim potnikom, na železniški postaji zaman čakala avtobus na liniji št. 1, ki bi moral na postajo pripeljati ob 15:50. Ker avtobusa ni bilo je bila občanka, ki je tudi lastnica mesečne vozovnice za Celebus, primorana najeti taksi. Kot je še zapisala naj avtobusa, kar je vedel povedati zraven čakajoči potnik, ne bi bilo že prejšnji dan.

Na podlagi prejetega pisma smo se zato za pojasnila obrnili na MO Celje. Zanimalo nas je namreč zakaj avtobusa tega dne ni bilo na postajo ter kako bodo postopali ob dejstvu, da je morala lastnica mesečne vozovnice najeti taksi.

Na liniji 1 je za kratko vozil nadomestni avtobus. Občanka bo dobila povrnjene stroške taksija

Na MO Celje so nam pojasnili, da je v tem času zaradi lepljenja reklamnih nalepk na tej liniji vozil nadomestni avtobus, ki je bil nekoliko drugačnega videza. Bil je bele barve, na sprednjem vetrobranskem steklu pa je imel označbo CELEBUS in številko linije. Na omenjeno postajo je prišel pravočasno, torej ob 15:50.

“Na podlagi zbranih informacij predvidevamo, da občanki avtobusa nista prepoznali in da nista vedeli, da gre za storitev Celebus, torej za mestni potniški promet.” Dodali so, da so jim v podjetju Nomago zagotovili, da bo občanka dobila povrnjene stroške, ki jih je imela z najemom taksija. “Upamo, da bo kljub zapletu ostala redna uporabnica našega Celebusa,” so zaključili na MOC.

V prvih dveh mesecih so sicer potniki Celebusa največ koristili linije proti Novi Vasi, Hudinji in nakupovalnim centrom. V MO Celje pravijo, da bodo po šestmesečnem obdobju vozne rede in linije optimizirali in poskušali upoštevati čim več predlogov.

B. S.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 2,758 seconds.