Kmalu nove stopnice na poti mimo Almine hiše na Celjsko kočo

18. 02. 2020 12:00

Mestna občina Celje je prejšnji teden začela z rekonstrukcijo 300 metrov dolgega odseka priljubljene pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo.

Gradbena dela izvaja podjetje GM Hercog, d. o. o., ki je bilo na javnem razpisu izbrano za najugodnejšega ponudnika. Naložba, ki med drugim vključujejo tudi namestitev novih stopnic, je ocenjena na okoli 17.500 evrov. Če bodo vremenske razmere ugodne, bodo dela končana v dveh tednih.

obnova-pespoti1-foto-moc

Celja koča je izjemno priljubljena med Celjankami in Celjani, pa tudi obiskovalci našega mesta. Je priljubljena pohodniška, kolesarska in smučarska destinacija. Pot, ki jo prenavlja občina, vodi mimo hiše Celjanke Alme M. Karlin, ene največjih popotnic vseh časov. Že leta 2015 so v okviru projekta Rubike uredili nove gorske kolesarske poti na tem območju, uspešno obratuje tudi adrenalinski park, zelo priljubljen je bob kart, to pomlad pa bo začel obratovati tudi zip-line.

Vsako zimo Celjska koča gosti otroke iz pobratenih mest na zimovanju. Ta teden se smučanja učijo osnovnošolci iz Doboja (Bosna in Hercegovina).

obnova-pespoti-2-foto-moc

fb-celje-knezje-mesto

M.G., foto: MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,222 seconds.