Kmalu začetek gradnje prizidka k OŠ Hudinja

04. 03. 2020 06:00

Mestna občina Celje je z objavo javnega naročila začela iskati izvajalca del pri gradnji prizidka k OŠ Hudinja.

Nov prizidek k OŠ Hudinja naj bi bil zgrajen v drugem trimesečju prihodnjega leta. Ustrezal bo vsem veljavnim predpisom ter standardom in bo zagotavljal kvalitetne pogoje za vzgojno-izobraževalo delo.

S projektom bo MO Celje kandidirala za pridobitev sredstev za sofinanciranje občinskih investicij. Pričakujejo, da bi iz tega vira lahko prejeli dobrih 320.000 evrov. Celotna vrednost projekta bo sicer znana po tem, ko bo izvajalec gradbenih del izbran.

12 novih učilnic, 5 kabinetov ter stopnišče

Dvanajst metrov širok in 38 metrov dolg prizidek bo umeščen na severovzhodno stran in ne bo posegal v odprti, zastekljeni del avle, ki bo v vseh etažah še vedno naravno osvetljena. V prizidku bo 12 novih učilnic, 5 kabinetov ter stopnišče. Med obstoječim in novim traktom je predviden pritlični vhodni objekt z nadstrešnico, vetrolovom in podaljšanimi garderobami.

Pritličje in prvo nadstropje, ki bo namenjeno izvajanju pouka 1. triade, bo končano v celoti in bo tudi sodobno opremljeno. Drugo nadstropje bo zgrajeno samo do 4. gradbene faze (predelne stene, ometi, inštalacije, vgrajena, okna, vrata…) in bo dokončano kasneje oziroma takrat, ko se bodo pojavile potrebe in bodo na voljo finančna sredstva. V okviru projekta je zajeta tudi zunanja ureditev šole, ki se sicer lahko pohvali z izjemno lepo okolico. Urejena bodo parkirišča za dostavo otrok in za invalide, pred šolo pa bo umeščen plato.

O OŠ Hudinja: Osnovna šola Hudinja je bila zgrajena leta 1959 po načrtih arhitekta Emila Navinška, ki je znan kot avtor brezkoridorne zasnove šolskih stavb, v katerih se prostrane avle v vseh etažah navezujejo na učilnice in ostale šolske prostore. Zgradba že v sami zasnovi ne ustreza potrebam izvajanja pouka po triadah. Čeprav so pred skoraj dvajsetimi leti poleg nove telovadnice zgradili prizidek s tremi učilnicami in kabineti, je šola z leti postala pretesna. Število otrok v šolskem okolišu je od leta 2007 vztrajno naraščalo in v letu 2016 doseglo vrh. Dodatni prostori so postali nujno potrebni tudi zaradi sodobnih oblik poučevanja, zaradi katerih je prišlo do spremenjenega predmetnika in delitve učencev v skupine. V šolskem letu 2019/2020 OŠ Hudinja obiskuje 496 otrok.
Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 11,792 seconds.