Knežje mesto obiskala delegacija iz Kitajske

24. 07. 2012 16:40

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel predstavnike gospodarske delegacije iz kitajske province Anhui, ki je Celje obiskala v okviru poslovne poti po Evropi in na povabilo družbe Rotis d.o.o. iz Trzina, ki se uspešno vključuje tudi na kitajsko tržišče, so sporočili iz Kabineta župana MOC.

Župan je gostom predstavil Mestno občino Celje ter celjsko in regijsko gospodarstvo. Dejal je, da je Celje majhno mesto in Slovenija majhna država, ki se težko primerja s provinco Anhui, vendar se lahko pohvali z uspešnimi projekti in prodornimi posamezniki in podjetji. Osredotočil se je na predstavitev celovitega sistema ravnanja z odpadki, ki je predstavnike delegacije še posebej zanimala. Poudaril je, da je Savinjska regija edina regija v Sloveniji, ki ima vzpostavljen in delujoč sistem ravnanja s komunalnimi odpadki, v katerega je vključena celotna regija. Dobre izkušnje in uspešni projekti pa so vzpodbuda k nadaljnjemu delu na področju učinkovitega in trajnostnega reševanja okoljskih problemov.

Direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje Drago Polak je gostom predstavil delovanje zbornice in gospodarstvo Savinjske regije.  Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Miran Gracer pa delovanje obrtne zbornice ter hkrati predlagal vzpostavitev povezav med zbornicami province Anhui ter člani naših zbornic.

Vodja kitajske delegacije Zhang Yaowen je predstavil pokrajino Anhui in izpostavil nekaj njenih značilnosti. Anhui je provinca v vzhodnem delu Ljudske Republike Kitajske, ki meri 139.400 m2 in ima kar 68 mio. prebivalcev. V nadaljevanju je poudaril še hiter razvoj njihovega gospodarstva, še zlasti avtomobilske industrije.

Srečanje je bilo zaključeno z obojestransko željo in dogovorom o povezovanju  kitajskega  in celjskega gospodarstva.

Vir in foto: Kabinet župana MOC

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,290 seconds.