Koga moti domnevni hrup na Mestni plaži v Celju?

24. 08. 2012 08:55

Mestna plaža v Celju gre nekaterim meščanom Celja zelo v nos. Nabijanje basov do zgodnjih jutranjih ur, nečistoča, glasbeni teror nad okolico,… Očitkom na različnih spletnih forumih ni konca.

Sprva je bila Mestna plaža mišljena kot poletno zbirališče mladih družin, nato pa je tamkajšnji gostinec v program vključil še svoje družabne dogodke. A ta “popestritev” je na noge dvignila nekaj posameznikov, ki ime plaže blatijo po dolgem in po čez.

Spomnimo, Mestna plaža je nastala že leta 2009. Najdete jo med Pokrajinskim muzejem in promenado ob Savinji. Projekt je seveda še eden v vrsti poskusov, kako v staro mestno jedro vrniti življenje. In, roko na srce, sredi  tedna je sprehod po celjskih tlakovanih ulicah milo rečeno dolgočasen.

Zavod Celeia vsako leto objavi razpis za opravljanje gostinske dejavnosti na Mestni plaži. Na njem je uspelo podjetje Citrus Fritolin.  Lastnik Stane Kovačič je v obstoječi program zavoda vpeljal številne spremljajoče dogodke, zaradi nenehnega pritiska pa je s seznama že črtal četrtkove Evergreen večere, so nam pojasnili na Mestni občini Celje.

Obtožbe na račun glasnih zabav, zaradi katerih naj bi okoličani težko spali, upravljavec Kovačič zanika.

“Je pa res, da je kdaj večer zanimiv, poln nostalgije, dobre družbe, veliko obiskovalcev, smeha, dobre volje, razpoloženja in občutkov na Mestni plaži,” je zapisal in dodal: “Kaj si nismo to nenazadnje tudi želeli?”

Priznajmo, v mestu se ob popoldnevih, kaj šele poletnih večerih, ne dogaja skoraj nič. In Mestna plaža ponuja ambient, kot le malokateri gostinski lokal daleč naokoli. Mestna občina že nekaj let vlaga velike napore v oživitev središča in prav bi bilo, da vsi nekaj prispevamo.

Da obiščemo kakšno pozabljeno trgovinico, spijemo kavico ali pivo ob Savinji ali pa se vsaj ne pritožujemo vedno in nad vsem, kar bi utegnilo zmotiti naš notranji mir. Nenazadnje živimo v urbanem središču, so nas spomnili na Mestni občini Celje.

In če vas mika, da bi ob lučeh, ki se lesketajo v vodi, še sami zaplesali tik pred koncem poletja, v našem koledarju dogodkov na Celjskem preverite, kaj bo na Mestni plaži še dogajalo.

t: ŠK

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,195 seconds.