Kolesarske steze do mesta se gradijo. Kaj pa čedalje večji kolesarsko sprehajalni kaos ob Savinjskem nabrežju?


Napovedi gradnje odsekov kolesarske mreže povezav, ki bodo Celje povezale z okoliškimi občinami, so si v zadnjem obdobju sledile druga za drugo. In medtem, ko se je gradnja veliko odsekov že začela, ob čemer se tudi mestno jedro čedalje bolj prilagaja razširjeni uporabi koles kot primarni in trajnostni obliki mestnega transporta, pa so celjski sprehajalci na trenutke prepričani, da so potisnjeni na stran.

Ena izmed kritičnih točk je predvsem pešpot ob Savinjskem nabrežju, kjer pogosto prehitri, in na trenutke predrzni kolesarji kratijo sproščene sprehode občanov in obiskovalcev mesta. Temu svoje pridodajo še motoristi, ki jim sicer na tej pešpoti ni mesta.

Pred časom se je na nas obrnil občan in izpostavil problematiko neurejenega prometa in vse težjega sobivanja sprehajalcev in kolesarjev na območju pešpoti na Badovinčevi ulici oz. ob reki Savinji, vse od celjskega bazena do centra mesta. Slednjih je namreč, kot pravi, na tej poti čedalje več in zdi se, kot da so pešci postali že odvečen element, kar naj bi ob bližnjih srečanjih, kot navaja občan, dali pogosto vedeti tudi na trenutke arogantni kolesarji. In to kljub temu, da je pot prvenstveno namenjena sprehajalcem. Za slednje, med katerimi je veliko starejših in otrok, pa dodatno nevarnost predstavljajo tudi motoristi, ki se prav tako čedalje pogosteje poslužujejo te poti, še pravi občan. “Kje se sploh še lahko nemoteno hodi? Ali se bo morala res zgoditi kakšna hujša nezgoda, da se bo to cono začelo jemati resno in nadzirati?” se sprašuje.

Gre za območje, kjer je sobivanje pešcev in kolesarjev nujno

Za komentar očitkov občana, smo se obrnili na Mestno občino Celje. Zanimalo nas je, ali ima občina kakršnekoli načrte za ureditev poti in rešitev problematike na tem območju, da bodo na poti lahko nemoteno sobivali tako kolesarji kot pešci (brez motoristov).

Kot so pojasnili na občini, je celotno območje Savinjskega nabrežja, ki poteka ob Savinji, s prometno signalizacijo označeno kot območje za pešce. Gre za območje, ki je v glavnem namenjeno pešcem, dovoljena pa je tudi vožnja s kolesi, vendar le s hitrostjo do največ 10 km/h.

“Gre torej za območje, kjer je sobivanje pešcev in kolesarjev nujno. Privlačno je za vse generacije, še posebej za družine z malimi otroki, ki se vozijo s poganjalčki, večji pa tudi s kolesi. Veliko celjskih otrok je ravno na poti ob Savinji naredilo prve obrate pedal na kolesu, s prepovedjo kolesarjenja pa bi jim to možnost vzeli. Tudi ostali kolesarji niso moteči, če seveda upoštevajo predpisano hitrost vožnje. Takšna ureditev mešanega prometa je praksa v večini evropskih mest, tako da Celje ni izjema,” pojasnjujejo na Mestni občini Celje in priznavajo, da bi bila razmejitev površine za pešce in kolesarje res najboljša rešitev, vendar zanjo žal ni dovolj prostora. Sicer pa zatrjujejo, da nadzor nad motoristi in kolesarji, ki vozijo prehitro, redno izvajajo policisti in občinski redarji.

Ob Savinjskem nabrežju bo torej način sobivanja kolesarjev in pešcev še naprej ostal tak kot doslej. Morda pa za nemoteče sobivanje manjka le nekaj spremenjenih kolesarskih, pa mogoče tudi kakšnih sprehajalnih, manir.

B.S.