Končana prva pridobitev v sklopu nadomestne novogradnje SB Celje (foto)


Etapa 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje, ki se je začela graditi v začetku lanskega leta, že dobiva svojo podobo. Dokončan je namreč podzemni hodnik, ki je stavbo infekcijskega oddelka povezal z vsemi ostalimi deli bolnišnice.

Nova povezava pomeni prijaznejši transport pacientov in lažjo logistiko vsega, kar oddelek potrebuje, so ob tem zapisali v SB Celje.

Etapa 1 nadomestne novogradnje SB Celje vključuje izgradnjo stavbe na prostih površinah do tretje podaljšane gradbene faze vključno z dokončano in opremljeno kletjo s pritličjem. Načrtovana investicija prinaša dokončno rešitev prostorsko ustrezne, zanesljive in varne zdravstvene oskrbe prebivalcev širše celjske regije, poleg tega pa naši bolnišnici omogoča nadaljnji strokovni razvoj. Projekt naj bi bil po prvotnih ocenah izveden do konca februarja 2022.

Ocenjena vrednost javnega naročila za etapo 0 znaša 3,3 mio € z DDV, za etapo 1 pa skoraj 24 mio € z DDV. Vire za financiranje investicije bo zagotovila država iz proračunskih sredstev v letih  2018-2021.

foto: SB Celje