Koncert klape Intrade na celjski Stari grad privabil 1500-glavo množico (foto in video)


klapa_intrade_stari_grad_celje_2016_1V petek zvečer se je na Starem gradu Celje odvil še en v vrsti letošnjih spektaklov, ki potekajo pod okriljem Zavoda Celeia Celje. Več kot 1500 obiskovalcev je se je udeležilo vrhunca koncertne ponudbe Poletja v Celju, koncerta Tomislava Bralića in klape Intrade.

Tretji odmevni koncert na Starem gradu Celje za zaključek letošnjega koncertnega cikla
Sinočnji vrhunec letošnjega koncertnega cikla je sinoči na Stari grad privabil več kot 1500 obiskovalcev. Po dveh letošnjih izredno odmevnih in odlično obiskanih koncertih na celjskem Starem gradu (Dubioza kolektiv in Magnifico), so sinoči na račun prišli ljubitelji dalmatinske glasbe. Ti so uživali v čarobnem ambientu poletne noči in v pesmih še vedno ene najpopularnejših hrvaških klapskih skupin, na čelu s Tomislavom Bralićem.

Tomislav Bralić tradicionalno nagovoril obiskovalce in Celjane
Prvi pozdrav Bralića je bil seveda namenjen Celjanom ter ostalim obiskovalcem, med drugim pa je spomnil tudi na hrvaško-slovensko navezo, ki se je več kot izkazala na letošnjih olimpijskih igrah, ko je zlato medaljo osvojila hrvaška metalka kopja Sara Kolak. Slednja trenira pod taktirko Celjana Andreja Hajnška.

Seveda pa ima klapa Intrade svoje oboževalce po vsem svetu. Sestavljajo je odlični vokalisti Lovre Eškinja, Ante Šinđija Zdenko Knežević, Nikica Gregov, Nenad Kužat, Vinko Sikirić, Mladen Brižić in Davor Petrović.

klapa_intrade_stari_grad_celje_2016_2

Glasba, ki k petju pritegne obiskovalce 
Klapa Intrade deluje že več kot tri desetletja, prepoznavna je po številnih “zimzelenih” dalmatinskih pesmih, ki so tudi na Starem gradu nagovorile obiskovalce. Koncertno vzdušje so stopnjevali vse do zaključka, ko so poželi ovacijo aplavzov. Tudi tokrat so obljubili, da se bodo zagotovo še vrnili v Celje, saj se tukaj počutijo odlično.

Celje postalo “živo” mesto z raznovrstnimi vsebinami 
Tudi tokrat velja pohvala organizatorjem koncerta, ekipi Zavoda Celeia Celje, ki je kljub nestabilni vremenski napovedi koncert izpeljala na Starem gradu, za vse obiskovalce so poskrbeli kar tri brezplačne avtobuse. S tem so zagotovo preprečili številne prometne zaplete in neprijetnosti, ki so jim bili ob podobnih dogodkih na Starem gradu obiskovalci večkrat priče.

klapa_intrade_stari_grad_celje_2016_3

S koncerti in ostalimi številnimi prireditvami, ki so se in se še bodo odvile v okviru letošnjega Poletja v Celju, pa so na najimenitnejši način še enkrat več utišali vse tiste, ki menijo, da je Celje “mrtvo” mesto, kjer se ne dogaja nič.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku, v video posnetku pa lahko prisluhnete utrinkom s koncerta.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1018]

sentrupert-polsi-klik