Končno gradnja kolesarske povezave Celja in Laškega: začetek del v Tremerjah

21. 09. 2017 15:59

Dolgo pričakovana gradnja kolesarske steze med Celjem in Laškem se je začela. Izvaja jo gradbeno podjetje iz Sežane in je del celovitega projekta izgradnje regionalnih in državnih kolesarskih povezav.

Projekt je vreden 3,8 milijona evrov, financirala pa ga bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. 2,4 km dolg odsek kolesarske povezave gradi Adrijaplan d.o.o iz Sežane, ki ga je Direkcija Republike Slovenije za  infrastrukturo izbrala za izvajalca del.

Odsek je sestavljen iz pododseka 6 in pododseka 7. Pododsek 6 po prečkanju mostu v Tremerjah zavije levo po obstoječi makadamski poti pod železniškim mostom in poteka po desnem bregu Savinje proti protipoplavnem nasipu ob kmetijskih površinah. Savinjo ponovno prečka na lokaciji, kjer je predvidena nova brv za pešce in kolesarje, ki se je prav tako že začela graditi. Na tem območju se začne pododsek 7, ki bo v celoti zgrajen izven naselja po levem bregu Savinje vse do mostu v Laškem, kjer je lokalna cesta za Jagoče.

Predvideni še nekateri ukrepi v samem Celju

V okviru celostne prometne strategije namerava Mestna občina Celje tudi v mestu nadgraditi obstoječo infrastrukturo za kolesarje in pešce. Uvedla bo sistem izposoje koles, sistem Park + Ride in občane spodbujala, naj začnejo uporabljati okolju prijaznejše oblike mobilnosti. Julija letos je zaključila rekonstrukcijo Miklošičeve ulice in spremenila prometni režim, ki je zagotovil širše površine za pešce in hkrati tudi varnejše površine za kolesarje. Z novo ureditvijo je vzpostavljena kolesarska povezava iz smeri Kocbekove proti Stanetovi ulici. Podobni ukrepi so predvideni tudi na ostalih ulicah v starem mestnem jedru.

 

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,804 seconds.