Končno izbran izvajalec za celjski mestni promet

06. 12. 2018 11:49

Po kar nekaj težavah je Mestna občina Celje končno izbrala izvajalca javnih linijskih prevozov v mestnem prometu. Končna izpogajana cena za šestmesečno opravljanje dejavnosti ponudnika Nomago znaša 371.769,47 EUR z DDV .

Do roka za oddajo ponudb, 22. novembra, so na MOC prejeli eno ponudbo, in sicer samo s strani Nomaga. Komisija je ugotovila, da je ponudba skladna z zahtevami in pogoji naročila.

Po preteku zakonsko določenega roka 8 dni, v katerem je mogoče zahtevati pravno varstvo zoper izdano odločitev, bo MOC s ponudnikom Nomago podpisala koncesijsko pogodbo za izvajanje javnih linijskih prevozov v mestu.

Nomago bo mestni potniški promet izvajal z 10 mestnimi avtobusi srednje velikosti dolžine 8,5 metra, kapacitete 20 sedišč in 20 stojišč. Dva avtobusa sta v »kabrio« izvedbi.

MOC je s strani Eko sklada prejela pozitivno odločbo do nepovratnih sredstev za nakup avtobusov v višini 922.080 EUR. Povrnitev teh sredstev pričakujejo v začetku leta 2019.

Za vzpostavitev javnega potniškega prometa se pospešeno postavlja in posodablja infrastruktura. Gradijo se tri nove avtobusne postaje. Te bodo na Levstikovi ulici nasproti Gimnazije Celje Center ter dve postaji na Čopovi ulici. Na 17 avtobusnih postajališčih bodo postavljene nove nadstrešnice, na 42 postajališčih bodo nameščeni tudi digitalni prikazovalniki najave prihoda avtobusov.

Za ta namen je MOC pridobila evropsko sofinanciranje, in sicer v  skupni višini 745.339,92 EUR nepovratnih sredstev (v to vsoto je všteta še javna izposoja koles).

Gradnja polnilne postaje za stisnjen zemeljski plin, ki bo namenjena tako avtobusom kot tudi ostalim vozilom na to vrsto pogona, poteka po načrtu. Pogodbena vrednost za postavitev polnilne postaje je nekaj več kot 1 milijon EUR, od tega je 20 % evropskega sofinanciranja.

bozicno-novoletni-zur-klik

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,826 seconds.