Kopanje na Celjskem: izbira je pestra, kaj pa cene?

19. 07. 2012 13:43

Vam je vroče, pa nimate prostora za tako velik bazen, da bi se v njem zlahka pretegnili?

Glejte na to s svetle strani – prihranili ste si tudi nekaj uric za postavljanje in predvsem pospravljanje velike gmote plastike. Prihranili ste vsakodnevno skrb za čiščenje bazenske vode, pokrivanje bazena in nekaj denarja.

Ko vam je vsega dovolj, pa preprosto sedete v avto in se odpeljete nekam, kjer bodo vsi skrbeli samo za vaše udobje. A kam?

Letno kopališče Celje

Letni bazen je eno od priljubljenih poletnih zbirališč Celjanov vseh generacij. V velikem bazenu se lahko osvežite na približno 26,5 stopinjah, temperatura manjšega se povzpne do 28 stopinj.

Koncesionar ZPO je v preteklih letih veliko denarja vložil v različna obnovitvena dela, zato je bazenski kompleks zgledno urejen. Nov je tudi sistem vstopanja kopalcev – kadar zazna povečan obisk, se število reševalcev poveča.

Med tednom boste odrasli za dnevno vstopnico plačali 5 evrov, otroci pa 3,5 evra. Med vikendi ceni znašata 6 za odrasle oziroma 4 evre za otroke. Za družinsko vstopnico (2 odrasla in 2 otroka) boste med vikendom odšteli 14 evrov. Podrobnosti najdete tukaj.

Parkirišče, izposoja ležalnikov in senčnikov ter uporaba toboganov je za obiskovalce brezplačna, nam je pojasnila gospodar premoženja Tadeja Filipič. Kadar na kopališču beležijo povečan obisk, se sicer lahko zgodi, da boste ob “poznem” prihodu ostali brez ležalnika ali senčnika.

Za varnost na kopališču skrbijo do štirje reševalci, kljub temu pa morajo biti otroci, če želijo na bazen vstopiti sami, stari najmanj 7 let.

Mnogim je na celjskem letnem kopališču všeč tudi, da nihče ne nadzoruje, kaj prinesejo s seboj za pod zob. Sicer pa prigrizke in sladoledne poslastice ponujajo tudi trije gostinski lokali neposredno ob bazenu.

Obiskovalci bazena, ki so kupili vstopnice, lahko sicer za od 3 do 10 evrov najamejo igrišči za košarko ali odbojko, veliko pa je tudi spremljevalnega dogajanja, nagradnih iger in tekmovanj.

Thermana Laško

Thermano sestavljata dva bazenska kompleksa – Termalni Center Wellness Park Laško in termalni bazeni Zdravilišča Laško. Temperature vode v obeh kompleksih se gibajo od 28 do 34 stopinj Celzija.

Približno polovica obeh kompleksov je senčnih površin. Če upoštevamo podatek, da Thermano vsak dan v povprečju obišče 500 kopalcev, je ležalnikov za vse več dovolj. Enako velja tudi za parkirišča.

Za vašo varnost v in ob bazenih skrbijo 4 reševalci iz vode in 2 redarja, vaši otroci pa lahko v vodnih atrakcijah sami uživajo po dopolnjenem 10 letu starosti.

Med tednom boste odrasli za ves dan kopanja odšteli 13, otroci do 15 let pa 8 evrov. Vstopnica za odrasle med vikendi stane 15, za otroke pa 9 evrov. Nekoliko cenejše so vstopnice za vstop na bazen po 18. uri. Družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) znaša konec tedna 44 evrov. Celoten cenik si lahko ogledate tukaj.

Za obiskovalce organizirajo številne igre v vodi in ob njej, telovadbo, tekmovanja, kreativne delavnice, tematske zabave, šolo vaterpola, trenutno zelo aktualno pa je aktivno preživljanje počitnic, nam je pojasnila Mojca Korpar iz marketinga Thermane Laško.

Rimske terme

… ponujajo praktično vse – notranji bazen, številne zunanje in notranje masažne bazene, zunanji panoramski bazen,… Temperatura vode se giba med 32 in 35 stopinjami Celzija.

Celodnevno kopanje med tednom stane 16, od petka do nedelje pa 20 evrov. Otroška celodnevna vstopnica stane 14, od petka do nedelje pa 18 evrov. Kupite lahko tudi 4 urne vstopnice. Družinska vstopnica (2 odrasla in 2 otroka) med tednom stane 54 evrov. Več informacij o cenah dobite tukaj.

Animacijskega programa ne manjka. Odločate se lahko med vodno aerobiko za energijski začetek dneva, vodnimi igrami, aqua Zumbo, masažami, nam je pojasnila vodja trženja in prodaje Evelin Krajnc.

Na bazen ne smete nositi svoje hrane ali pijače, a zagotovo vam ni treba skrbeti, da boste lačni. Izbirate lahko med “konkretnimi” prigrizki po dostopnih cenah – hamburger ali mešana solata naprimer staneta 4 evre, solata s piščancem 7 evrov, pollitrsko točeno pivo pa boste dobili za 2,4 evra.

Letni bazen v Šentjurju

Osrednji veliki bazen in manjši otroški sta kot nalašč za hitro osvežitev v poletnih dneh. Otroci bodo ves dan v vodnih radostih uživali za 3 evre, odrasli boste za kopanje plačali evro več. Ponujajo tudi možnost nakupa vstopnice s kosilom. Popoldanska vstopnica (od 15.00 naprej) stane pol evra manj od celodnevne.

Ležalniki in senčniki so vam na voljo brezplačno, prav tako večina športnih rekvizitov – trampolin, goli za vaterpolo, igrala,… Za 2 evra doplačila pa lahko igrate uro namiznega tenisa. Različnih prigrizkov je, tudi za zahtevnejši okus, dovolj.

Kljub majhnosti bazena se ob njem veliko dogaja. Upravljalec objekta Marjan Bohorč je za Celje.info izpostavil prireditev Zabava za otroke (+ fotonatečaj), ki bo 28.7., 31.8. pa se ob 10-letnici obratovanja bazena obetajo turnir v malem nogometu, tekmovanje v vlečenju vrvi in nora zabava!

Kopališče Pingo in Prebold v Spodnji Savinjski dolini

Med manjšimi kopališči izpostavimo še kopališči Prebold in Pingo v Orli vasi. Obe kopališči se sicer nahajata v Spodnji Savinjski dolini, a sta zaradi neposredne bližine avtoceste in ugodnih vstopnic zelo priljubljeni. Gre za manjši, skrbno urejeni kopališči. Celodnevna vstopnica za odrasle na kopališču Pingo, kjer imajo tudi tobogan, stane 4, za otroke pa 3,5 evra. Možno je kupiti tudi poldnevno vstopnico. Kopališče Prebold pa za mladino ponuja celo brezplačno kopanje.

Kakorkoli se boste že odločili, je eno zagotovo. Zelo dobro se lahko (in to večkrat na dan) osvežite tudi pod hladnim – domačim tušem. Skoraj zastonj.

t: ŠK

f: Rimske terme, kopališče Pingo, Letno kopališče Celje

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,798 seconds.