Zaradi koronavirusa se tudi v Celju vrstijo odpovedi javnih dogodkov, spremenjeno tudi delovanje ustanov

09. 03. 2020 17:41

Zaradi večanja števila potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom v Sloveniji, oziroma zaradi omejitve hitrega širjenja, je Ministrstvo za zdravje RS izdalo prepoved zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa z več kot 100 ljudmi.

Zaradi SARS-CoV-2 (koronavirusa) so že bili odpovedani številni dogodki po celi Sloveniji. Preverili smo, kako trenutna situacija in odločitev vlade vpliva na organizacijo prireditev in drugih javnih dogodkov v Mestni občini Celje.

Mestna blagajna zaprta

Zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom Mestna občina Celje s 13. marcem zapira mestno blagajno in glavno pisarno. Od jutri, 13. 3. 2020, naprej tudi ne bo uradnih ur v občinski upravi Mestne občine Celje, dogodki v Narodnem domu so odpovedani. Vsi ukrepi veljajo do nadaljnjega.

Javni zavodi MOC do nadaljnjega zaprti

Tudi večina javnih zavodov Mestne občine Celje se je odločila, da zaradi hitrega širjenja novega virusa svoje ustanove zaprejo za javnost in do nadaljnjega prenehajo izvajati nekatere programe.

Seznam javnih zavodov in organizacij, ki se z jutrišnjim dnem, 13. 3. 2020, zapirajo in odpovedujejo svoje dejavnosti:

 • Pokrajinski muzej Celje
 • Muzej novejše zgodovine Celje
 • Osrednja knjižnica Celje
 • Zavod Celeia Celje: Turistično-informacijski center na Glavnem trgu, Celjski dom, Center
  sodobnih umetnosti
 • Zgodovinski arhiv Celje
 • Gledališče Celje
 • Celjska kulturnica
 • Celjski mladinski center
 • Regijsko študijsko središče
 • Javni zavod Socio (tudi Večgeneracijski center, začasno ne sprejemajo donacij občanov)
 • Ljudska univerza Celje
 • Javni sklad za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Celje

Šole in vrtci bodo kot po vsej Sloveniji zaprti od 16. do 29. marca 2020.

Zaprt tudi Stari grad Celje

V skladu z navodili in izvajanjem ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa je Zavod Celeia Celje sprejel odločitev in do preklica za zunanje obiskovalce zaprl Stari grad Celje.

7 pomladnih sejmov prestavljenih na maj

V družbi Celjski sejem d. d. so bili, zaradi trenutne situacije s pojavom novega koronavirusa ter na podlagi vladne odredbe, primorani prestaviti termin prihajajočih sedmih pomladnih sejmov, ki so bili načrtovani med 13. in 15. marcem. S Celjskega sejma so sporočili, da bodo sejmi izpeljani med 15. in 17. majem 2020. Prepričani so namreč, da bo prestavitev termina sejmov pozitivno vplivala tako na razpoloženje obiskovalcev, kot tudi razstavljavcev. Obenem vsem obiskovalcem, ki so vstopnico za pomladne sejme že kupili preko njihove spletne trgovine, sporočajo, da bodo lahko vstopnico uporabili med 15. in 17. majem.

Predstave na Velikem odru Gledališča Celje odpovedane

Kot so nam sporočili iz Gledališča Celje, zaradi na novo sprejetih ukrepov vlade in pristojnih institucij pri preprečevanju okužbe s koronavirusom, do preklica odpovedujejo vse predstave, vključno s festivalom Dnevi komedije. Vsem, ki so vstopnice že kupili, bodo vrnili denar.

Osrednja knjižnica Celje zapira vrata do preklica

Zaradi porasta obolelih s koronavirusom v zadnjih dneh so se v Osrednji knjižnici Celje odločili, da jutri, v petek, 13. marca Osrednjo knjižnico Celje (vključno z enotami Štore, Dobrna, Šmartno in Vojnik) ZAPREJO. Vsi oddelki knjižnice bodo ostali zaprti do preklica. Tako so ravnali v skladu z navodili Ministrstva za kulturo. To pomeni, da izposoja in vračilo gradiva v tem času ne bosta mogoča. Prav tako bodo od danes dalje onemogočena naročila in rezervacije gradiv. Tisti, ki ste že prejeli obvestilo, da vas rezervirano gradivo čaka v knjižnici, ga lahko dvignete danes do 19. ure v Celju in v krajevnih enotah, ki danes še obratujejo po urniku. Sicer vas bo to gradivo počakalo v knjižnici, ko bo ta ponovno odprla svoja vrata. Prav tako vas obveščajo, da za vaše izposojeno gradivo ne bo tekla zamudnina, tudi obstoječa naročila in rezervacije ne bodo potekla. Zaradi zaprtja knjižnice, pri vas ne bodo nastali nobeni stroški.

Muzej novejše zgodovine Celje zaprt za skupine

V skladu z vladnimi ukrepi in splošnimi muzejskimi smernicami so v Muzeju novejše zgodovine Celje sprejeli odločitev, da muzej do nadaljnjega zapira svoja vrata, odpadejo tudi vse aktivnosti v muzeju. Informacije o gradivu in njegovi uporabi so vam na voljo na: info@muzej-nz.si

Pokrajinski muzej Celje do konca meseca zapira svoja vrata

Pokrajinski muzej Celje do 29. marca 2020 oz. preklica ZAPRT! Vsi dogodki odpadejo ali pa bodo prestavljeni na kasnejši termin.

Dom sv. Jožefa Celje odpoveduje vse dogodke

V Domu sv. Jožef odpadejo vse napovedane prireditve za zunanje obiskovalce, do konca marca.

Osminafinala rokometne Lige prvakov prestavljena za nedoločen čas

Iz RK Celje Pivovarna Laško so sporočili, da bodo, zaradi trenutne odredbe Vlade RS, ki postavlja omejitev za prireditve zaprtega tipa na 100 ljudi, do nadaljnjega vse domače tekme RK Celje Pivovarna Laško zaprte za javnost in se bodo igrale brez gledalcev. To velja tako za tekme vseh mlajših selekcij, kot tudi za člansko selekcijo.

Zaradi odpovedi Lige prvakov do nadaljnjega je tekma osmine finala med RK Celje Pivovarna Laško in PGE Vive Kielce prestavljena za nedoločen čas. Takoj, ko bo znanih več informacij, bo javnost o tem obveščena. Vse tiste, ki so že kupili vstopnice za omenjeno tekmo, prosijo, da vstopnice hranite, saj bodo veljale za nov datum, ko bo ta znan, oziroma se odločite za eno izmed možnosti…več TUKAJ (klik!)

Odpovedani koncerti Urban & 4, Helene Blagne in Tanje Žagar

Organizatorji koncertov Tanje Žagar v Žalcu in Helene Blagne v Slovenskih Konjicah, ki bi se morala zgoditi 13. marca 2020, so prav tako sprejeli odločitev, da sta koncerta odpovedana.

V Plesnem forumu so koncert Urban & 4 prestavili za nedoločen čas.

Celjski mladinski center odpoveduje vse dogodke

Celjski mladinski center zaradi preventivnih ukrepov odpovedujejo vse dogodke in aktivnosti do konca meseca marca. Z današnjim dnem, 14. 3. 2020, zapira tudi MCC Hostel. O vseh spremembah bodo javnost obveščali preko svoje facebook in spletne strani..

 Zavoda Celeia Celje z nekaterimi ukrepi

V Zavodu Celeia Celje so se v luči ukrepov na ravni države v zvezi s pojavom koronavirusa odločili za nekaj nujnih ukrepov za zaščito obiskovalcev in zaposlenih.

INFORMACIJE O OBRATOVANJU OBJEKTOV:

 • TIC center, Glavni trg: zaprt do preklica
 • Stari grad Celje: odprt do nadaljnjega, hkrati sprejema skupine do pet ljudi
 • Celjski dom: zaprt do preklica, vsi dogodki odpovedani
 • Center sodobnih umetnosti: zaprt do preklica

INFORMACIJE O DELOVANKU SKUPNIH SLUŽB ZAVODA CELEIA CELJE: Na sedežu njihove organizacije prosijo urejajte samo NUJNE ZADEVE. Vsi sestanki na sedežu zavoda, so odpovedani do preklica. Prosijo, da pri komunikaciji z njimi uporabite komunikacijo preko elektronske pošte, telefona in drugih komunikacijskih sredstev. O nadaljnjih ukrepih vas bodo obveščali sproti.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,984 seconds.