Košarkarski navijači pred odhodom v Turčijo okupirali Celje

15. 09. 2017 22:24

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se je včeraj uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva, je nepričakovano povzročila tudi veliko invazijo navijačev v mesto Celje. Razlog za to je prednostna izdaja potnih listov, ki jih v Sloveniji izdeluje podjetje Cetis Celje. UE Celje izjemoma odprta tudi jutri v soboto.

Slovenska košarkarska reprezentanca je zaradi spektakularnega preboja v finale evropskega prvenstva v košarki povzročila nepričakovan naval košarkarskih navijačev v Celje. Obvod, na poti do nedeljskega finala v Istanbulu, so morali preko Celja narediti vsi tisti, katerih potni listi so bodisi potekli, bodisi jim bodo potekli v manj kot v naslednjih šestih mesecih.

Pogoj za vstop v Turčijo je namreč potni list, ki je veljaven še najmanj pol leta.

Po poročanju portala MMC naj bi danes v Celju vlogo za prednostno izdelavo potnega lista oddalo 335 posameznikov, ki jim je potni list že potekel, ga nimajo, ali pa veljavnost le tega ne ustreza pogojem za vstop v Turčijo, in jih je želja po spremljanju zgodovinskega finala prisilila v hitro ukrepanje.

Tisti torej , ki so še pravočasno ugotovili, da potrebujejo nov potni list, so lahko danes na svoji upravni enoti zaprosili za prednostno izdelavo potnega lista in se nato ponj odpravili na Upravno enoto Celje, ki je uradne ure ravno zaradi tega danes podaljšala do 19. ure.

Tudi na Cetisu, kjer izdajajo potne liste, so okrepili ekipe, poroča Radio Slovenija.

Prednostna izdelava potnega lista je nekoliko dražja. Potni list veljavnosti 10 let v hitri izvedbi stane 59,7 €, kar je dobrih 13 € več od izdelave po standardnih postopkih, medtem ko potni list z veljavnostjo 5 let stane 46,1 €, kar je slabih 7 € več od standardne izdelave. Za potne liste veljavnosti 3 leta (cena hitre izdelave je 37,9 €) oz. 1 leto (cena hitre izdelave je 37,1 €) se razlika v ceni giblje zgolj okrog dveh evrov.

Do 17.30 ure naj bi celjski Cetis na UE Celje poslal 291 potnih listov, 44 potnih listov pa naj bi bilo dostavljenih okrog 19. ure. UE Celje je na dobro voljo košarkarskih navijačev izjemoma odprta tudi še jutrišnjo soboto.

Kot še poroča MMC naj bi se navijači odzvali na včerajšnji poziv Saše Dončiča, da naj se množično udeležijo finala v Istanbulu.

Tisti, ki (že) imate potni list in še vedno iščete ugodne letalske vozovnice pa morate obiskati tole povezavo (klik!), ki vas vodi do poceni letov iz bližnjih letališč.

Prispevek RTV Slovenije o dogajanju na UE Celje si oglejte na tej povezavi.

B.S.; *foto: na sliki prizor, kot ga je ujel dopisnik TV Slovenija za Celjsko, Marko Štor

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 5,082 seconds.