Kristian Koželj predstavil svoj pesniški prvenec Muzej zaključenih razmerij

14. 12. 2018 20:22

Sinoči je Osrednja knjižnica Celje utripala v znamenju tople besede in dobre glasbe. V Študijski čitalnici je namreč potekala predstavitev pesniškega prvenca Kristiana Koželja z naslovom Muzej zaključenih razmerij.

Kristian Koželj je novembra pri založbi Hiša poezije – Poetikon v književni zbirki sončnica izdal svojo prvo pesniško zbirko Muzej zaključenih razmerij. Med bralce ga je pospremil s poezijo v prepletu z glasbo virtuoza Jureta Torija.

Muzej zaključenih razmerij zaznamuje predvsem čutnost, ki so jo obiskovalci lahko začutili tudi na predstavitvi. Vsaka pesem je bila namreč odeta v tančico glasbe, ki je nastajala izpod prstov Torija, prav tako pa so se tudi stene Študijske čitalnice ob sleherni pesmi odele v barve čustev, ki se pretakajo skozi Muzej zaključenih razmerij.

Koželj je s svojo tankočutno poezijo v knjižnico pritegnil številne obiskovalce, ki so se z njim sprehajali skozi njegovo izkustvo sveta. Tako so lahko plast za plastjo odkrivali avtorjevo doživljanje odnosov do drugih in v končni fazi do samega sebe ter prevpraševanje sebstva skozi prizmo izkušenj, s katerimi postreže življenje.

Predstavitev pesniške zbirke v Osrednji knjižnici Celje pa je bila za avtorja še posebej pomembna, saj se je lahko Muzej zaključenih razmerij predstavil tudi na domačem terenu. “Če je bilo 2018. najbolj nedoumljivo in vznemirljivo do sedaj, je bil včerajšnji večer najčarobnejši del te zgodbe. Preplesti svojo poezijo s takšnim umetnikom, kot je Jure Tori, je redek privilegij. Hvaležen sem Osrednji knjižnici Celje, direktorici in sodelavcem za podporo. Vsi ti ljudje, ki so prišli poslušat, so me ganili in presenetili – počaščen sem, da ima poezija v Celju toliko prijateljev,” je ob tej priložnosti povedal Kristian Koželj.

dsc_0813 dsc_0808 dsc_0804

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 2,319 seconds.