KUD Zarja Trnovlje prejemnik kar štirih matičkov na Linhartovem srečanju

11. 11. 2015 15:50

kud_zarja_nagrade_Na 54. Linhartovem srečanju 2015, festivalu gledaliških skupin Slovenije in zamejstva, ki je potekal konec septembra v Postojni, je KUD Zarja Trnovlje prejelo kar štiri matičke in posebno priznanje za uprizoritev sodobne drame Blazinec v režiji Tomaža Krajnca.

Režiser predstave Tomaž Krajnc, predsednik društva Uroš Rošer in Živko Beškovnik.
Režiser predstave Tomaž Krajnc, predsednik društva Uroš Rošer in Živko Beškovnik.

Poleg matička za najboljšo predstavo v celoti, uprizoritev sodobne drame Blazinec, so prejeli še matička za najboljšo režijo (Tomaž Krajnc) in dva matička za igralsko stvaritev (Nejc Jezernik za vlogo Michala in Žiga Medvešek za vlogo Ariela), posebno priznanje pa je prejel Živko Beškovnik za vlogo Tupolskega.

Kulturno umetniško društvo Zarja Trnovlje Celje je vodilno amatersko gledališče v Mestni občini Celje s stalnim delovanjem in dolgoletno tradicijo umetniškega ustvarjanja. Njihovi začetki segajo v leto 1935, ko so v Trnovljah pripravljali gledališke igre kar pod kozolci. Po II. svetovni vojni, leta 1945, so ustanovili Prosvetno društvo Zarja Trnovlje. Kakovostni ustvarjalni premik društvo beleži z letom 1954, ko je z delom začel mladi amaterski režiser Štefan Žvižej.

V zadnjih letih intenzivno sodelujejo s celjsko Območno izpostavo JSKD pri izvedbi gledališkega izobraževanja in poletnih gledaliških projektov. Številne programe je društvo izvedlo za potrebe Krajevne skupnosti Trnovlje, v vseh desetletjih delovanja so sodelovali na številnih osrednjih občinskih prireditvah, prireditvah ob slovenskem kulturnem prazniku ipd.

Ustvarjalce zmagovalne predstave je danes sprejel župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, vpisali pa so se tudi v knjigo gostov mesta Celje.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 7,047 seconds.