Tudi letos lampijoni spremenili savinjsko nabrežje v zimsko pravljico (foto)

07. 12. 2017 12:42

Mestna občina Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje pri praznični okrasitvi Celja z lampijoni vsako leto k sodelovanju povabi vse vrtce, osnovne in srednje šole v Celju.

Danes je na savinjskem nabrežju potekal kratek dogodek ob zaključku projekta in namestitvi lampijonov. Dogodka, ki je potekal v sproščenem vzdušju, so se udeležili podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk, ga. Tanja Barle, učiteljica na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja iz Šolskega centra Celje ter soavtorica projekta in nastopajoči otroci iz III. osnovne šole Celje.

Namen okrasitve je vključevanje otrok in mladih v oblikovanje praznične podobe mesta. Nosilec projekta, ki poteka peto leto zapored, je Mestna občina Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, ki zagotovita potrebna sredstva za izvedbo projekta, tj. material, tkanine in barve. Naloga sodelujočih je poslikava tkanine, ki jo Mestna občina Celje dostavi na sedeže sodelujočih ustanov. Letos je sodelovalo 7 vrtcev, 11 osnovnih šol in 5 srednjih šol. Otroci, učenci in dijaki so pod vodstvom mentorjev poslikali preko 80 lampijonov, ki bodo danes zvečer že zasijali na savinjskem nabrežju.

Zbrane je nagovorila podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk, ki je povedala: »Na Mestni občini Celje smo veseli in ponosni, da imamo v vrtcih in šolah tako pridne in ustvarjalne otroke. Veliko ljudi bo videlo njihove, vaše unikatne lampijone, vsi vi pa vsakemu ponosno povejte, da so rezultat truda in veselja naših otrok.«

Tanje Barle, učiteljice na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja iz Šolskega centra Celje ter soavtorica tega projekta je izrazila veliko zadovoljstvo nad sodelovanjem, saj je vsako leto sodeluje več otrok in projekt je vsako leto na višjem nivoju. Kulturni program so pripravili učenci III. osnovne šole Celje.

Sodelujoči, ki so ustvarjali z veseljem in dobro voljo, so tudi letos s svojimi edinstvenimi poslikavami doprinesli k ustvarjanju prazničnega vzdušja za vse generacije. Otroci iz vrtca Anice Černejeve so ob ustvarjanju zapisali simpatično misel: »Srčno voščilo je pravi zaklad, celo sredi zime prikliče pomlad.«

vir: MOC

komedija-lasko-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 2,365 seconds.