Le še nekaj dni od začetka Gasilske olimpijade 2022 v Celju. Tekmovanje dobilo tudi svojo himno

04. 07. 2022 07:06

Še dva tedna nas loči od začetka Gasilske olimpijade, ki jo bo letos med 17. in 24. julijem gostilo Celje, v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije. Gre za največji gasilski dogodek v Sloveniji, ki bo hkrati tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije ter predvsem knežjega mesta.

Gasilske olimpijade se bo udeležilo 3000 tekmovalcev iz 23 držav. Mesto bo, po nekaterih ocenah, v teh dneh obiskalo okoli 10.000 domačih in tujih gostov, ki bodo kot družinski člani, spremljevalci ali navijači spodbujali tekmovalne ekipe.

Program dogajanja v času Gasilske olimpijade v Celju si oglejte TUKAJ

V času iger bo v mestnem jedru potekal tudi bogat program različnih družabnih prireditev in koncertov, tako da bo ves teden živahno in zanimivo. Zvrstilo se bo skoraj 40 dogodkov za vse generacije, tekmovalni del olimpijade pa bo potekal na Atletskem stadionu Kladivar.

V Celjskem domu bo med gasilsko olimpijado delegatska skupščina (organizirajo jo enkrat na leto), ki je najvišji organ CTIF-a in jo od leta 2020 vodi Slovenec Milan Dubravac.  CTIF je mednarodna organizacija gasilskih in reševalnih služb, njen glavni cilj je podpirati in spodbujati sodelovanje med gasilskimi in drugimi intervencijskimi službami po vsem svetu. Delegatske skupščine se bodo udeležili vodilni gasilski funkcionarji iz večine držav članic CTIF-a.

Čeprav se bo Gasilska olimpijada Celje 2022 začela že v nedeljo, 17. julija, bo Gasilska zveza Slovenije otvoritveno slovesnost pripravila tri dni kasneje, torej v sredo, 20. julija, na nogometnem stadionu Z’ dežele. Gasilci bodo prižgali olimpijski ogenj, slavnostni govornik pa bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pred slovesnostjo bo veliki gasilski olimpijski koncert, na katerem bodo nastopali znani slovenski glasbeniki.

Udeleženci nastanjeni v šolah in turističnih nastanitvah

Mestna občina Celje je določenemu številu udeležencev zagotovila nastanitev v enajstih šolskih zgradbah (osnovne in srednje šole). Ostali bodo nastanjeni pri različnih turističnih in namestitvenih ponudnikih, med drugim tudi v Hotelu Evropa, Thermani Laško in Rimskih termah. Gasilska olimpijada Celje 2022 je tudi odlična priložnost, da obiskovalcem predstavimo zgodovinske, kulturne in naravne znamenitosti ter lepo urejeno zeleno okolico Celja, zato se za njih pripravljajo različni izleti.  Tudi mestni trgovci in gostinci bodo poskrbeli, da bo mesto na goste naredilo dober vtis.

Himna gasilske olimpijade:

Mednarodna gasilska organizacija CTIF je slovenskim gasilcem zaupala organizacijo tega pomembnega dogodka zaradi njihovih izjemnih tekmovalni uspehov. V organizacijo olimpijade vlagajo maksimalne napore, saj si želijo, da bi vse potekalo brezhibno ter da bi svetovni ter domači javnosti dokazali, da zanje noben izziv ni prevelik. Celje je bilo izbrano za gostitelja, ker imamo ustrezno infrastrukturo in izkušnje s pripravo velikih, pomembnih dogodkov. Gasilski zvezi Slovenije nudimo vso podporo in z njo tesno sodelujemo pri načrtovanju in  izvedbi različnih aktivnosti. Verjamemo, da se bomo izkazali kot dobri gostitelji in da se bodo tako tekmovalci kot gostje iz Slovenije in tujine domov vrnili z najlepšimi spomini.

Več informacij na spletni strani: https://ctif2022.com/

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,977 seconds.