Humanitarni klubi so se v Celju združili že deseto leto zapored


V soboto je v središču Celja potekala jubilejna, že 10. jubilejna združena dobrodelna tržnica. Dobrodelni dogodek je tudi letos odlično uspel. Zbrana sredstva so bila letos namenjena Mali hiši na Pilštanju, kjer skrbijo za otroke, ki prihajajo iz zelo nespodbudnega in zahtevnega družinskega okolja.

“Z velikim veseljem in zadovoljstvom zaključujemo prvo desetletno obdobje povezovanja in skupnega ustvarjanja na dobrodelnem področju. Že 10-tič nam je uspelo v soboto uresničiti jubilejno 10. združeno humanitarno tržnico, na kateri so člani klubov ponujali različne izdelke ter v zameno zbirali prostovoljne prispevke. To je edini uspešen primer združevanja različnih klubov iz Celja in regije v Sloveniji, vsi za en skupni cilj in namen – tokrat za namen dokončanja ureditve ogrevanja v Mali hiši na Pilštanju, da bodo otroci in mladostniki čez konce tedna tudi v zimskem času lahko na toplem in varnem okolju,” uvodoma zadovoljno pove koordinatorka združene tržnice Marijana Kolenko.

Rotary klubu Celje, ki je bil pred leti pobudnik ideje združene tržnice, sedaj pa dogodek že deseto leto koordinira, je uspelo povezati različne humanitarno-dobrodelne klube in društva, ki sicer vsak na svoj način vse leto uspešno uresničujejo zastavljene projekte, s katerimi že nekaj desetletij pomagajo in blažijo vedno večja razslojevanja v družbi, podpirajo različne ustanove in društva ali posamezne ranljive ciljne skupine kot so Varna hiša, brezdomci, Krizni center za mlade, Mala hiša na Pilštajnu, slepi in slabovidni, kolonije za otroke iz socialno šibkega okolja, starejši osamljeni, ki nimajo domače opore, nadarjeni mladi, da lahko z njihovo pomočjo uresničujejo in razvijajo talente, ki jih sicer zaradi socialnega stanja ne bi zmogli, če naštejemo le nekaj različnih področij, ki se jim skozi leta posvečajo humanitarni klubi.

Tokrat so na združeni humanitarni tržnici sodelovali: Rotary klub Žalec, novoustanovljeni klub Inner Wheel – Savinjsko-Šaleške regije, Rotaract klub Celje, Leo klub Vitezi celjski, Lions klub Mozaik Celje in Lions klub Celje, Fakulteta za zdravstvene vede Celje, prostovoljci.smo z OŠ Lava Celje in pobudnik in koordinator Rotary klub Celje, kateremu predseduje Barbara Gorski.

Za Malo hišo na Plištanju zbrali 1.415 evrov

Tudi jubilejna 10. združena humanitarna tržnica je lepo uspela, saj so za skupni projekt Mala hiša na Pilštanju zbrali okrog 1.415 evrov. Letošnji projekt so predlagali člani Lions klubov in so ga ostali klubi in društva v celoti podprli. Ideje za to, za kakšen namen se bo zbiralo sredstva, se klubi in društva vsako leto dogovorijo skupaj.

“Tudi tokrat lahko izpostavimo, da dobrodelnost, ki je iskrena in etično podprta, nima meja. Najlepši dokaz za to so klubi iz regije, ki se naši tržnici priključijo vsako leto. Regijsko povezovanje klubov ostaja tudi naša dolgoročna usmeritev, saj resnično dokazujemo, da smo združeni močnejši. Velika dodana vrednost naših združenih tržnic je tudi predstavitev našega dela v javnosti, da ljudje spoznajo, kaj delamo in komu pomagamo, kadar jih naslavljamo za finančno podporo,” je dejala koordinatorka združene tržnice Marijana Kolenko in dodala, “V Celju smo ponosni na idejo, predvsem pa na vztrajnost, da enkrat na leto združimo vse klube v dobrem namenu, da se predstavijo na enem mestu in potrdijo svoja prizadevanja, ki jih samostojno peljejo skozi vse leto.”