Levstikova ulica začasno znova v celoti odprta za promet


Pred dnevi je bil za promet znova odprt celoten stometrski odsek Levstikove ulice, od Gimnazije Celje – Center do križišča z Vrunčevo ulico. Ta je bil večino časa polovično zaprt od 11. oktobra, ko so se začela obnovitvena dela.

Levstikova ulica bo odprta do spomladi prihodnje leto, ko je v načrtu še razširitev pločnika na drugi strani ulice, kar bo imelo za posledico vnovično zaporo ceste.

Trajanje gradbenih del je bilo daljše od predvidenega, ker je bila hkrati z vodovodom obnovljena tudi ostala komunalna infrastruktura, plinovod, električna napeljava in meteorni kanali.

Dela v Levstikovi ulici sodijo v sklop projekta Ureditev mreže kolesarskih povezav v Mestni občini Celje, ki predvideva, da bo na obeh straneh 100 metrov dolgega odseka Levstikove ulice urejena 2,55 metra široka mešana površina za pešce in kolesarje. Gradbena dela izvaja podjetje VOC Celje, stala pa bodo 70.500 evrov brez DDV. Predvidoma v prihodnjem letu naj bi si občina prizadevala tudi na novo preplastiti dotrajan odsek Levstikove ulice.