Lidija Ivanuša lani slovensko-hrvaško mejo prečkala s ponarejenim potrdilom PCT


Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka SDS, naj bi bila lani na mejnem prehodu Jelšane ujeta s ponarejenim potrdilom PCT. Zoper njo naj bi tekel tudi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Lidija Ivanuša iz Ločice ob Savinji je v preteklem poslanskem sklicu poslansko kariero začela kot poslanka SNS, in jo končala kot poslanka takrat vladajoče SDS. Na zadnjih parlamentarnih volitvah ji v volilnem okraju Šentjur ni več uspelo prepričati zadostnega števila volivcev.

Po poročanju spletnega portala Necenzurirano, se je nekdanja poslanka SDS, ki je sicer poslansko kariero nastopila kot poslanka SNS, znašla v preiskavi zaradi ponarejanja listin. Kot namreč pišejo je skušala Polzelanka lanskega maja slovensko-hrvaško mejo na mejnem prehodu Jelšane prestopiti s ponarejenim PCT potrdilom, zaradi česar naj bi proti njej tekel predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.

Kot še poroča omenjeni portal, so Ivanušo skušali dobiti tudi na telefon, a je njihov klic zavrnila zgolj s prepričevanjem, da gre za pomoto, na kratka sporočila pa se kasneje ni več odzivala. Težave z njenim zaslišanjem naj bi imeli tudi žalski policisti. Zaslišati jim jo je namreč uspelo šele nekaj mesecev po tem, ko je storila domnevno kaznivo dejanje.

Ob tem na omenjenem portalu še spomnijo, da je nekdanja poslanka sicer ljudi ves čas epidemije pozivala k cepljenju. Med drugim je na družbenem omrežju Facebook delila poziv poslank in poslancev državljanom, naj se cepijo in prispevajo v boju proti covidu-19, za tem pa delila tudi objavo svoje strankarske kolegice Alenke Jeraj, v kateri je grajala nasprotnike cepljenja: “Kljub temu, da je cepiva dovolj za vse, bomo zaradi peščice tistih, ki po letu in pol še vedno trdijo, da virus ne obstaja in da gre za svetovno zaroto, v prihodnjih dneh morda potrebovali pomoč naših sosedov pri oskrbi bolnikov.”