LPS evrovizijski oder zazibali v ritmih Diska. Za finale se ni izšlo (video)


Celjska najstniška skupina LPS se je na evrovizijskem odru, v prvem polfinalnem večeru, predstavila s pesmijo Disko ter navdušila publiko v torinski dvorani in pred televizijskimi zasloni. Žal se za finalni večer ni izšlo, saj niso prišli med deset finalistov.

V prvem polfinalnem izboru je nastopilo 17 predstavnikov. V finale so se uvrstile Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska.

Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek in Žiga Žvižej so na Evrosongu uspešno zastopali Slovenijo. S pesmijo Disko, katere navdih izvira pri pevcu Filipu, ki ga je nekoč v disku pustilo dekle, so v dvorani poželi veliko navdušenja, mnoge simpatije pa tudi na družbenih omrežjih.

Žal se za finale ni izšlo, se je pa videlo, da so mladeniči s Celjskega na odru zelo uživali. Kljub neuvrstitvi v finalni izbor, je za eno izmed najmlajših nastopajočih zasedb na tekmovanjih Evrovizije, že nastop v polfinalu tega zabavno-glasbenega tekmovanja, izjemen uspeh. To so za Televizijo Slovenija poudarili tudi takoj po prireditvi. “Naša celotna evrovizijska izkušnja se je začela dosti nepričakovano, dosti spontano,” je povedal Filip Vidušin. Dodal je, da je bila že sama uvrstitev na Evrovizijo nekaj izjemnega, ki se tako mladim, kot so sami, le redko zgodi. “Naredili smo to, kar smo želeli. Pokazali smo se Evropi,” je zaključil.