Marko Zidanšek odločen, da Celje popelje na pot hitrejšega razvoja

15. 11. 2018 10:34

marko-zidansek-portretZa župansko mesto v Celju se bo v nedeljo potegoval tudi državni svetnik mag. Marko Zidanšek. Zakaj se je odločil in predvsem, kaj obljublja Celjankam in Celjanom, če bo izvoljen, nam je zaupal v intervjuju.

 

Dolga leta ste kot mestni svetnik krojili celjsko politiko. Kako to, da ste se odločili, da boste kandidirali s podporo SLS?

SLS je soustvarjala celjsko mestno politiko dve desetletji. Zato sem ponosen, da je stranka, ki je vodilna v mestu, v meni prepoznala tisto energijo in tiste izkušnje, ki lahko z odločnim vodenjem ustvari mesto blaginje. Skupaj bomo tako nadgradili, kar smo ustvarili.

Urejeno kopališče ob Šmartinskem jezeru bo v prvi vrsti neposredno koristilo našim občanom, za njihovo sproščanje, kot so ga navajeni kje ob morju.

Kaj po vaših ocenah potrebuje Celje?

Zavedam se, da je potreb in želja vedno ogromno. In v takšni situaciji si je preprosto potrebno postaviti prioritete. Naše so gospodarski zagon, turistični razcvet in ureditev prometa.

Kako nameravate doseči zagon celjskega gospodarstva?

Eden izmed ukrepov je sprejetje novega občinskega prostorskega načrta (OPN). Komunalno urejena zemljišča so se izkazala kot dobra naložba za prihod investitorjev, zato bomo po sprejetju OPN lahko vzpostavljali nova. Poleg tega bomo stalno prežali na podjetja, ki so v nekem trenutku omejena v širjenje na svojem območju ali pa iščejo nove priložnosti na odlični geostrateški lokacij, kot jo ima Celje. Z gospodarskim zagonom bomo napolnili občinsko blagajno, da bo v njej dovolj sredstev za ostale socialne, družbene, komunalne in druge potrebe!

Kakšne rešitve ponujate za turistični razcvet?

zidansek-sls-plakat
Preverjena in strokovna ekipa SLS, ki je v 20 letih dokazala, da dobrim namenom sledijo konkretna dejanja

Večkrat sem že ponovil, da je zame Celje kot Slovenija v malem – ima zelo številne naravne danosti in odlično urbano infrastrukturo: jezero, reke, hribe, bogato zgodovino, smučišče, drsališče, dvorane, stadion … Za mojo ekipo je turizem prioriteta, ker je tudi generator delovnih mest  in edina gospodarska dejavnost, ki temelji zgolj na lokalnih dejavnikih.

Zato mora Celje svoje danosti v prihodnje bolje »skomunicirati« in jih prilagoditi sodobnim trendom v turizmu, kot so animacijski turizem (npr. postavitev 5 D kina s predstavitvijo zgodovine Celjskih), kulinarični in urbani turizem.

Zato pa je potrebno pripraviti podrobno strategijo turističnega razvoja Celja, da lahko oblikujemo vizijo Celja in nato strateške cilje in konkretne načine, kako jih bomo dosegli.

Kaj pa Šmartinsko jezero?

Če hočemo privabiti tudi kopalce, ga je potrebno očistiti mulja. Dobiti kristalno čisto je nedvomno zahtevno, vendar je s sodobnimi pristopi biološkega čiščenja povsem izvedljivo. Urejena plaža in športno-rekreacijski center bosta gotovo privabljala tudi turiste, vendar v prvi vrsti koristila neposredno našim občanom, za njihovo rekreacijo, športno udejstvovanje, pa tudi sproščanje, kot so ga navajeni kje ob morju.

Zakaj menite, da ste za celjske volivce najboljša izbira?

Ker sem trdno odločen, da Celje popeljem na pot hitrejšega razvoja. Ker sem si v 20 letih delovanja v mestnem svetu kot podžupan in kot pooblaščenec župana nabral izkušnje in se z njimi dokazal. Ker sem povezovalen in odprt za ljudi in ideje ter pozitivno naravnan, da jih uresničim. Ker ponujam realen razvojni program, s katerim bo občina hitreje in uspešneje napredovala. Ker imam za sabo preverjeno, pošteno in strokovno ekipo, ki je v 20 letih dokazala, da dobrim namenom sledijo konkretna dejanja in je od vseh ekip, ki kandidirajo, naredila največ.

*naročena objava, naročnik je SLS

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,861 seconds.