MCC Hostel, ki deluje znotraj Celjskega mladinskega centra, ponudil pomoč uslužbencem Splošne bolnišnice Celje

22. 03. 2020 17:18

20116883_1486551301406784_6184012340955706132_o

MCC Hostel, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra je pokazal solidarnost in v sodelovanju z Mestno občino Celje odprl svoja vrata zdravstvenim osebjem Splošne bolnišnice Celje.

MCC Hostel, ki zaradi trenutne situacije ne obratuje že od začetka prejšnjega tedna, tako z jutrišnjim dnem odpira vrata uslužbencem Splošne bolnišnice Celje (SB Celje), ki bodo lahko kapacitete koristili za počitek, ki ga v dneh, ko je njihovo delo izjemno intenzivno, nujno potrebujejo. V prihodnjem tednu namreč pričakujejo povečanje števila obolelih za virusom, zato bo ponujena pomoč s strani MCC Hostla še kako dobrodošla. MCC Hostel se namreč nahaja nedaleč stran od Splošne bolnišnice Celje in ima na voljo kar 50 ležišč. SB Celje bo sama izvajala čiščenje in razkuževanje prostorov, poskrbela za varnost zdravstvenega osebja, kot tudi določala maksimalno število oseb, ki bodo bivali v hostlu, MCC Hostel pa poskrbel, da se bodo zdravstveni uslužbenci gibali ločeno in ne bodo v stiku za zaposlenimi v Celjskem mladinskem centru. 

Celjski mladinski center je tako po zgledu ljubljanskega Hostla Celica in mariborskega hostla Pekarna kot primera dobre prakse, dokazal, da je sodelovanje z mestno občino, lokalno skupnostjo in javnimi zavodi v času krize nujno potrebna.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)
Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,128 seconds.