MCC Hostel najboljše slovensko mladinsko prenočišče po izboru ljudstva


Končano je spletno glasovanje v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga letos jubilejno 30. leto izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS).

Slovenska mesta, kraji, tematska pot, kampi, itd. so razporejeni v 11 kategorij, spletno glasovanje pa predstavlja prvi del končne ocene. Tista mesta, kraji, tematska pot,…  ki so prejeli največ vaših glasov, so postali NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši po izboru ljudstva. Sledi še ocenjevanje državne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij.

V skupaj treh kategorijah tekmujeta tudi mesto Celje in MCC Hostel, sicer pa je v devetih kategorijah v konkurenci kar 29 kandidatov iz savinjske regije.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna je nekakšno lepotno tekmovanje slovenskih krajev in mest in poteka že 30. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubju lokalnih prebivalcev.

Končan je prvi del izbora v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kateri strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji.

Po spletnem glasovanju je med celjskimi kandidati je v kategoriji NAJ mladinsko prenočišče slavil MCC Hostel Celje, ki je prejel 288 glasov in za 83 glasov premagal drugouvrščeni Hostel Pekarna Maribor. MCC hostel je bil za najboljše slovensko mladinsko prenočišče razglašen dve leti zapored. Ali bo MCC Hostel Celje še tretje leto zapored prejel to prestižno nagrado bo odločala še državne komisija, ki poda drugi del ocene. Državna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi), so v preteklih tednih obiskovali in ocenjevali posamezne kandidate v kategorijah.

V kategorijah NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto in NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro tekmuje tudi mesto Celje. Po spletnem glasovanju je v obeh zasedel tretje mesto. Med večjimi mesti je Celje dobilo 253 spletnih glasov, za Velenjem s 405 glasovi in Koprom s 288 glasovi. Med mestnimi/trškimi/vaškimi jedri pa je Celje prejelo 217 glasov in zaostalo za Šmarčno (Sevnica) s 618 glasovi in Gradom Rače (Rače-Fram) s 471 glasovi. Tudi tu bo o končni razvrstitvi odločala državna strokovna komisija.

V konkurenci različnih kategorij je sicer kar 29 kandidatov savinjske regije (predstavniki naše regije so navedeni v oklepaju pri vsaki kategoriji):   

 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto (Celje, Velenje),
 • NAJ  lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto (Žalec),
 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto (Mozirje, Polzela, Vojnik, Šempeter v Savinjski dolini),
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj (Podčetrtek, Rogaška Slatina, Zreče),
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj,
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj (Šmarje pri Jelšah, Olimje, Kozje, Frankolovo, Gornji Grad, Ljubno ob Savinji, Vitanje, Žiče),
 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro (Celje, Gaberke, Vojnik),
 • NAJ tematska pot (Pravljično Šmarje, Emina tematska pot Podčetrtek, Tončkova pot oz. Učna pot antona Bezenška Frankolovo, Pot treh cerkva Laško, Pot po Logarski dolini, Gozdna učna pot Gaberke),
 • NAJ kamp,
 • NAJ glamping (Glamping Olimia Adria Village) in
 • NAJ mladinsko prenočišče (MCC Hostel Celje).

Spletne rezultate v vseh kategorijah najdete TUKAJ

Končni zmagovalci bodo razglašeni na Dnevih slovenskega turizma. Dogodek bo letos potekal 13. in 14. oktobra 2021 v Postojni.