MCC prejel znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 (foto)

13. 12. 2021 14:07

Celjski mladinski center je v novembru prejel Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19, ki ga podeljuje Vlada Republike Slovenije. Priznanje je podelil takratni poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Celje, Teodor Goznikar.

Celjski mladinski center je namreč v času epidemije, v sodelovanju z Mestno občino Celje, nudil namestitev prostovoljcem, ki so nudili pomoč v socialno zdravstvenih ustanovah v Celju in zdravstvenim delavcem Splošne bolnišnice Celje in Zdravstvenega doma Celje, z namenom omejevanja okužb s COVID-19.

V drugem valu epidemije je Celjski mladinski center, v sodelovanju s Civilno zaščito Mestne občine Celje, nudil pomoč pri učenju ter varstvu 45 otrok, od prvega do petega razreda osnovne šole, za otroke zdravstvenih delavcev Splošne bolnišnice Celje in Zdravstvenega doma Celje, ki zaradi narave dela niso mogli biti odsotni iz svojih delovišč. Pomoč in varstvo otrok je izvajalo kar 32 prostovoljcev.

Na tej točki se zahvaljujejo vsem prostovoljcem Celjskega mladinskega centra in dijakom – prostovoljcem Gimnazije Celje Center, ki so nudili učno pomoč na varen in odgovoren način ter poskrbeli, da ni prišlo do izbruha okužb.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 3,635 seconds.