Mednarodna razstava mačk 2018 v Celju (foto)

08. 10. 2018 00:22

Ta konec tedna je na Celjskem sejmu minil v znamenju mačk. Knežje mesto je namreč že 31. gostilo mednarodno razstavo mačk in srečanje za vse ljubitelje mačjih lepotcev. 

Razstava mačk gostila več kot 200 mačk, ki so šarmirale obiskovalce
Mačke od blizu in daleč so se vtisnile v srca obiskovalcev.
Mačke od blizu in daleč so se vtisnile v srca obiskovalcev.

Felinološko društvo Celje je tudi letos poskrbelo za pravo avanturo za vse mačjeljubce. Za to je poskrbelo več kot 200 pasemskih mačk, ki so pritegnile veliko radovednih pogledov. Razstavljavci so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in drugih evropskih držav. Ocenjevanje je potekalo pod strogo taktirko petih mednarodnih sodnikov:  Joëlle Monney Pillonel (CH), Jurgita Gustait (LT), Petra Dimić (HR), Pia Nyman (FI) in Yan Roca Folch (FR), ki so najbolj prepričljivim mačkam podelili častni naziv Best in Show.

Mednarodna razstava mačk je na Celjski sejem vabila tekom sobote in nedelje, ko se je program začel z ocenjevanjem mačk, pozno popoldne pa so potekala tudi posebna tekmovanja in Best in Show. Pomembno nalogo pa so imeli tudi obiskovalci, ki so lahko izbirali najbolj simpatično mačko.

Obiskovalci so vidno uživali, saj je razstavišče pokalo po šivih. Že ob prihodu je vsak posameznik prejel obrok mačje hrane, poleg tega pa so se lahko izobraževali ob brezplačnih veterinarskih nasvetih in se sprehodili med različnimi ponudniki pripomočkov za mačje lepotce.

Še posebej so se zabavali najmlajši, ki so si lahko poslikali obrazke in se tudi sami prelevili v prave mačke. Na razstavi mačk se je predstavilo tudi Društvo za pomoč prosto živečim mačkam Poživ Velenje, ki je poskrbelo za srečelov, s katerim so razveseljevali mimoidoče ob poslanstvu, da lahko čim bolje poskrbijo za živali. Mednarodna razstava mačk pa je poleg zabavnega in tekmovalnega dela ponudila tudi izobraževalno noto, saj so lahko obiskovalci pridobili informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi.

Razstava mačk je pritegnila veliko zanimanja.
Razstava mačk je pritegnila veliko zanimanja.
Felinološko društvo Celje zopet letos dokazalo, da lahko kljub svoji maloštevilčnosti članov izpeljejo izjemno organizirano in mednarodno priznano razstavo mačk, ki vsako leto pritegne veliko zanimanja in v Celje privabi prave ljubitelje mačk od blizu in daleč. S svojo predanostjo in srčnostjo tako poskrbijo za to, da Celje za en konec tedna postane glavno stičišče mačjeljubcev, kar je dokazal tudi številčen obisk.
Tudi mi smo se odpravili na razstavo mačk in za vas v objektiv ujeli nekaj utrinkov z mačjega konca tedna. Vabljeni k ogledu!
Tina O.
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
241 queries in 3,169 seconds.